VPRO’s iPad-documentaire wint Dutch Design Award

De VPRO-documentaire Money & Speed: Inside the Black Box, over de financiële markten, won tijdens de Dutch Design Week de hoofdprijs in de categorie Golden Eye Award.

dutch-design-awardIn Eindhoven vindt momenteel de Dutch Design Week plaats. Ook worden een prijzen uitgereikt voor het beste Nederlandse design. Er zijn bij de Dutch Design Awards meerdere categorieën, zoals Communicatie, Product en Ruimtelijk. Dat de impact van de iPad inmiddels wel heel groot is, blijkt uit de prijswinnaar van de Golden Eye Award, de prijs voor de meest succesvolle ontwerper of ontwerpstudio van 2011. Deze prijs ging naar Money & Speed: Inside the Black Box, de iPad-documentaire van de VPRO over de financiële markten.

Daniel Gross en Joris Maltha van Catalogtree namen de prijs in ontvangst. Bij de toekenning van de prijs door een internationale jury werd gekeken naar vertaling van het tijdsbeeld, oorspronkelijkheid, autonoom karakter en nog zeven andere criteria. Van 22 oktober tot en met 30 oktober zijn de finalisten en winnaars van de Dutch Design Awards te bewonderen in het Brainport Greenhouse op het Stadhuisplein in Eindhoven. Aan de Golden Eye Award is een geldprijs van 20.000 euro verbonden.

Downloaden: Money & Speed (gratis)
Meer info: Dutch Design Awards
Tipgever: grnlghtdstrct via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 10:28
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.