iBooks krijgt nachtmodus, nieuwe covers en meer lettertypes

Apple heeft een update uitgebracht voor iBooks op de iPhone, iPad en iPod touch. Deze voegt onder andere een nachtmodus, schermvullende layout en meerdere nieuwe lettertypes toe.

iBooks iconApple’s bekende e-booklezer iBooks heeft vannacht een flinke update gekregen, die onder andere een nachtmodus en nieuwe lettertypes toevoegt. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe boekencovers en lettertypes in de app te vinden. iBooks is een universele iOS-app, wat betekent dat je hem op je iPhone, iPod touch en je iPad kunt installeren.

iBooks nachtmodusDe nachtmodus verandert de hoeveelheid licht die je iPhonescherm produceert wanneer je een boek aan het lezen bent: de achtergrond van de app wordt zwart in plaats van wit, terwijl de letters juist lichter worden gemaakt. Hierdoor is het comfortabeler om een boek te lezen wanneer je bijvoorbeeld in bed ligt.

iBooks laat je nu kiezen uit in totaal zeven lettertypes om boeken te lezen: Athelas, Charter, Georgia, Iowan, Palatino, Seravek en Times New Roman. Bij ieder lettertype kun je nog steeds aangeven hoe groot de letters precies moeten zijn. Boeken uit het openbare domein, zoals ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’, hebben een nieuwe rode cover gekregen.

Het annotatiepalet in iBooks is ook vernieuwd, waardoor het makkelijker moet zijn om een kleur voor een gemarkeerde tekst te kiezen. In de iPad-versie vind je nu een schermvullende layout, die ervoor zorgt dat je boeken zonder afleiding kunt lezen.

iBooks is een app voor de iPhone en iPad waarmee je e-books kunt lezen. Aan de app zit een speciale boekenwinkel van Apple gekoppeld, waarin ook een aantal Nederlandse boeken te vinden zijn.

Downloaden: iBooks (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 10:28
Categorie Boeken
Onderwerp ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.