iBooks voor iPad krijgt nachtmodus en schermvullende layout

iBooks heeft een update gekregen voor de iPad, iPhone en iPod touch, waardoor de app een nieuwe nachtmodus en schermvullende layout heeft gekregen. Ook zijn er nieuwe boekcovers en lettertypes toegevoegd aan de app.

iBooks iconiBooks, Apple’s bekende e-booklezer, heeft vannacht een flinke update gekregen die onder andere een nachtmodus, nieuwe lettertypes en de mogelijkheid om fullscreen je boek te lezen toevoegt. Ook zijn er een aantal nieuwe boekencovers en lettertypes aan de app toegevoegd. iBooks is een universele iOS-app, wat betekent dat je hem op zowel je iPad als je iPhone kunt installeren.

iBooks iPadDe nachtmodus verandert de lichthoeveelheid die je iPadscherm afgeeft wanneer je een boek leest: de achtergrond van de app wordt zwart in plaats van wit, terwijl de letters juist lichter worden gemaakt. Hierdoor is het minder vervelend om een boek te lezen wanneer je bijvoorbeeld in bed ligt.

Je kunt in iBooks nu kiezen uit in totaal zeven lettertypes om boeken mee te lezen: Athelas, Charter, Georgia, Iowan, Palatino, Seravek en Times New Roman. Bij ieder lettertype kun je nog steeds aangeven hoe groot de letters precies moeten zijn. Boeken uit het openbare domein, zoals ‘De reis om de wereld in tachtig dagen’, maken nu gebruik van een nieuwe, rode cover.

De app gebruikt nu ook een schermvullende layout waarin alleen het boek dat je wil lezen te zien is. Zo kun je zonder enige afleiding een boek op je iPad lezen. Het annotatiepalet in iBooks is vernieuwd, waardoor het makkelijker moet zijn om een kleur voor een gemarkeerde tekst te kiezen.

iBooks is een app voor de iPad en iPhone waarmee je e-books kunt lezen. Aan de app zit een speciale boekenwinkel van Apple gekoppeld, waarin ook een aantal Nederlandse boeken te vinden zijn.

Downloaden: iBooks (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2011, 10:49
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.