Hyves krijgt update met nieuws, nieuw menu en iOS 5-support

Het sociale netwerk Hyves is vernieuwd voor de iPhone en biedt nu een overzicht van nieuws en actualiteit aan de bovenkant van de buzz-berichtenstroom. Ook is het hoofdmenu onder handen genomen.

Hyves iPhone iPod touch vernieuwd‘s Nederlands grootste sociale netwerk laat zich met niemand meten als het op timing aan komt. Net op het moment dat Facebook haar Timeline-functie aankondigde, kwam Hyves met een remake op de desktop. De iPad-app werd compleet vernieuwd tijdens het Let’s Talk iPhone-evenement en zojuist kreeg de iPhone-app een update op het moment dat iedereen alleen maar bezig was met het wachten op iOS 5. Het voordeel van update 4.3.18582 (geen grapje!) is wel dat de app nu goed werkt onder iOS 5.

De grootste verandering in de applicatie komt overeen met de meest recente wijziging op de desktop en de iPad. Er is nu een grote rol weggelegd voor het laatste nieuws. Dat lees je inclusief foto’s onder de noemer ‘Nu & Straks’ bovenaan je buzz met updates van personen. In het hoofdmenu van de applicatie is bovendien een nieuwe Nu & Straks-sectie te vinden waarop je het laatste voor Hyves geselecteerde nieuws kan lezen. Bij elk bericht zie je hoeveel Hyvers het volgen. Zo werd de Coming Out Day door 6167 personen gevolgd en praatten 10.629 Nederlanders na over Zweden – Nederland. Je kan het nieuws ook nog meekrijgen door in de zoekbalk in het hoofdmenu te zoeken op topics.

Dat hoofdmenu is totaal opnieuw vormgegeven. Het lijkt qua icoontjes en indeling nu erg op de layout die Facebook in haar laatste update juist van de hand deed. Wel zijn de icoontjes wat kleiner en handzamer. Een verandering die het sociale gedeelte van Hyves ten goede komt is dat je krabbels nu kan openen. Onder elke krabbel kun je reacties achterlaten en ze respecteren – en natuurlijk zien wie dat nog meer gedaan heeft.

Andere aanpassingen in deze versie omvatten onder andere het verhelpen van dingen die fout gingen onder iOS 5. Geüploade foto’s worden weer goed weergegeven en een grote video uploaden moet geen aanslag op het geheugen van je iPhone of iPod touch meer vormen.

Downloaden: Hyves (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 11:08
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen buzz, hyves, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.