Huddle v2: alternatief voor Sharepoint krijgt iPhone-app

Taken verdelen en accepteren, deadlines zien en elkaars documenten lezen en becommentariëren. Het zijn allemaal functies die Huddle v2 voor de iPhone biedt, waardoor het een echt Microsoft Sharepoint-alternatief is.

Huddle v2 Microsoft Sharepoint alternatief bestanden uitwisselenHuddle is een zakelijke toepassing die zich al enige tijd opwerpt als hét goedkope en eenvoudige alternatief voor Sharepoint, Microsofts dienst waarmee je documenten en taken online aan elkaar kan voorleggen. Huddle v2 voor de iPhone en iPod touch doet hetzelfde: medewerkers stellen hun documenten online beschikbaar in een lijst en degenen die er wat over te zeggen hebben, kunnen ze meteen in de app lezen en er commentaar over achterlaten. De applicatie is gratis te gebruiken.


Wel heb je er een zakelijk account bij Huddle voor nodig, waarvoor je na een proefperiode van 90 dagen moet betalen. Het exacte bedrag staat nergens op de site van de dienst vermeld, maar is in ieder geval aantrekkelijk genoeg om grote bedrijven als Kia, PWC en HTC ermee te laten werken.

Huddle v2 bestaat uit vier belangrijke onderdelen die elk een eigen tabblad hebben gekregen. In de meest linkse, Activity, zie je alle handelingen van collega’s in de werkomgeving van de dienst. Zo zie je wie er een bericht nakijkt, wie een reactie heeft gegeven en wanneer de laatste upload heeft plaatsgevonden. De documenten zelf open je onder het tabblad Files. Elke documentenpagina laat boven in beeld in het groot zien hoe het bestand heet en wat voor een type het is. Daaronder zie je de huidige status van het document (na te kijken, nagekeken, voltooid), de gekoppelde gebruikers, de reacties erop en de details van het document.

Gecentreerd in beeld vind je een blauwe plus-knop waarmee je zelf een document kan uploaden of een taak kan aanmaken (als je in de bedrijfsmatige positie daartoe bent). Het tabblad ernaast geeft een overzicht van de taken die je op je bord hebt gekregen. In een rode balk onder de omschrijving ervan staat meteen hoeveel dagen je nog hebt tot de deadline. Als je een taak hebt voltooid, kun je dat eenvoudig aangeven op de detailpagina ervan. Ook daar is een mogelijkheid tot reageren.

Huddle v2 is een elegant eenvoudige oplossing om professioneel samen te werken aan deadlines en waarin je eenvoudig feedback geeft op elkaars werk. De app is simpel onder de knie te krijgen en opent alle gangbare documenttypes in de app zelf. Bovendien is de applicatie officieel van Huddle zelf, terwijl Microsoft nog altijd geen officiële Sharepoint-app voor de iPhone heeft uitgebracht.

Downloaden: Huddle v2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.