Programma, bereikbaarheid en spelletjes van de Marinedagen 2011 in één app

Ontwikkelaarsbedrijf Mangrove heeft in opdracht van het Ministerie van Defensie een applicatie uitgebracht voor de Marinedagen 2011. In deze applicatie kun je spelletjes, het programma en andere informatie vinden.

marinedagen 2011Bijna elk jaar houdt de Koninklijke Marine de jaarlijkse Marinedagen, waarop je een indruk kunt krijgen wat de Marine zo allemaal doet. Begin juli is het weer zover. Op 1, 2 en 3 juli wordt in Den Helder met onder andere grootschalige demonstraties getoond hoe de Koninklijke Marine te werk gaat. Apple’s slogan gaat ook in dit geval op: “There’s an app for that.”

Ontwikkelaars van het bedrijf Mangrove (beter bekend van de apps TXXI, Rotje en PvdApp) hebben dit jaar in opdracht van het Ministerie van Defensie een officiële applicatie gemaakt voor de Marinedagen 2011. In deze applicatie kun je onder andere het programma, de deelnemers en de bereikbaarheid vinden. Ben je meer geïnteresseerd in de demonstraties of de muziek, ook dat kun je in de app aantreffen.

Naast de noodzakelijke informatie die je dag op het evenement een stuk duidelijker maken, biedt de applicatie ook ‘marinemissies’. Deze missies zijn bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen, oplossen van puzzels en inzichtsvragen. Met het oplossen van de opdrachten speel je een medaille vrij, die je daarna via Facebook kunt delen, en zo kun je je vrienden uitdagen om jouw score te verbeteren. De applicatie bevat 5 missies, waarvan je de eerste 4 gewoon thuis kunt oplossen.

De laatste missie kan pas worden vrijgespeeld op de Marinedagen zelf. In deze laatste missie moet je op zoek gaan naar een QR-code die te vinden is op één van de schepen die in de haven liggen. Je krijgt een foto te zien en een cryptische tip waarmee je het schip moet vinden. Wanneer je een schip hebt gevonden en de code hebt gescanned, krijg je informatie en een filmpje te zien over het schip. Heb je alle 4 de codes gevonden, dan krijg je je uiteindelijke score te zien. Wanneer je deze score bij de balie op de Marinedagen laat zien maak je kans op een prijs: meedoen met een oefening van de Unit Interventie Mariniers.

In onderstaand filmpje kun je de applicatie in actie zien.

Marinedagen 2011 app from Mangrove on Vimeo.

Downloaden: Marinedagen 2011 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 13:43
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen leger, mangrove

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.