BrainSnack: pijnig je hersens in Nederlandstalige iPhone-app

Ben je al de slimste in De Slimste Mens? Tijd voor BrainSnack: een collectie hersenkrakers voor iPhone uit België.

BrainSnack iPhone logica puzzelsAls je nog steeds wakker ligt van een van de puzzels in The Room, of jezelf al de slimste vindt in De Slimste Mens, is BrainSnack misschien niet voor je weggelegd. Het nieuwe puzzelspel van de Belgische ontwikkelaar Cosmic Helpdesk doet een serieus beroep op je denkvermogen. Het spel biedt allerlei uitdagingen die zowel je linker als rechter hersenhelft aanspreken. Met het halen van uitdagingen krijg je credits die je weer kan besteden aan tips bij andere puzzels.

De rode draad die door de eerste puzzels loopt, is het herkennen van patronen. Er staan drie letters op het codeslot en jij raadt de vierde. Een plankje met letters met klinkers doorkruist een plank met medeklinkers: welke letter staat op het snijpunt? Puzzels worden verdeeld in drie niveaus. Dat niveau van 1 tot 3 sterren zie je meteen staan in de lijst van vijftig puzzels in het schuifmenu links. De puzzels zijn genummerd en je onderscheidt ze duidelijk door een previewafbeelding ervan. Behalve het aantal sterren zie je ook wat een puzzel behelst. Je ziet dat kleuren belangrijk zijn, dat je moet rekenen, verschillen moet zoeken of patronen moet herkennen. In weer andere gevallen zijn richting en ruimtelijk inzicht vereist.

BrainSnack levels om te puzzelen BrainSnack eerste puzzel

Opgeloste puzzels verzamelen zich in een apart tabblad, waarbij je ook ziet hoeveel punten je ervoor hebt ontvangen. Punten, want puzzels alleen halen is niet genoeg voor BrainSnack. Je krijgt meer punten bij minder pogingen van een puzzel en bovendien ontvang je credits naar gelang het niveau van een uitdaging. Je bent er niet toe verplicht aan te melden met Facebook, maar als je aanmeldt via het netwerk krijg je extra credits, ontvang je Game Center-beloningen voor je prestaties en kan je ook pochen met je punten tegenover je vrienden.

BrainSnack is gratis te downloaden, maar toont wel regelmatig reclame als je met een puzzel begint of er een verlaat. Voor 1,79 euro verwijder je de reclame uit de app en bovendien krijg je dan 2500 extra credits. Je kan ook losse creditpakketten kopen vanaf €0,89 tot €17,99. Voordat je een eerste tip in een puzzel vraagt voor 200 credits, kan je ook besloten je sociale netwerken om hulp te vragen met de puzzel. Slim: dat bevordert het delen van de app en zo kunnen steeds meer mensen ermee in aanraking komen. Wie weet hoeveel breinen BrainSnack dadelijk weet te breken.

Downloaden: BrainSnack (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 21:05
Categorieën Belgische apps, Games
Onderwerpen brein, hersentraining, puzzel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.