iCulture speelt: Drawn to Life, Ring Rush, Brave Frontier en Bounden is Game van de Week

Dansspel Bounden is Game van de Week op iPhone en iPad, Drawn to Life is uitgekomen op iOS en Ring Rush een kek highscore spelletje.

ICS Drawn to Life header iOSSoms zijn kleine spelletjes het allerleukst. Spelletjes die je éééven tien seconden tussendoor wilt spelen, maar waar je minuten later nog aan verknocht bent om je hoogste score te doorbreken. Kan Ring Rush de volgende klapper zijn in dat kader? Bijzonder is ook de plotselinge komst van het Nintendo DS-spel Drawn to Life voor iPhone en iPad, waarin je zelf spelelementen tekent. Maar als je dacht dat dat al creatief was, dan ken je onze nieuwe Game van de Week nog niet. Bounden is een van de meest bijzondere spelervaringen van de afgelopen periode.

Ring Rush: volgende monsterhit?

ICS Ring Rush iPad iPhoneHet stikt van de nieuwe highscorespelletjes sinds het overweldigende succes van Flappy Bird, maar Ring Rush hééft het gewoon vanaf het begin. Jij bent een telefoonhoofdig mannetje onderaan en met een tik spring je in de buitenste ring. Dan in de ring daarbinnen. Dan in de ring daarbinnen en dan in de zon, voordat ie verdwenen is. Want dan ben je af. Op tijd? Dan begin je aan de volgende ringen. Het spel verzint ter plekke welke ringen je krijgt. Ze kunnen bestaan uit sterren, stekels, stuiterblokken en stenen die je meermaals moet beuken. Stekels betekenen onherroepelijk je einde, maar die tijdsdruk, dié doet pas echt de das om. Dit spelletje ga je HEEL VAAK opnieuw beginnen.

Downloaden: Ring Rush (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Brave Frontier: van de makers van Puzzle & Dragons

ICS Brave Frontier iPhone fightFreemium-spelletje Puzzle & Dragons genoot afgelopen jaar van een wel heel groot succes. Voor een korte tijd leverde geen ander spel meer geld op wereldwijd, terwijl je hem toen nog niet eens in Nederland kon spelen. Inmiddels kunnen we Puzzle & Dragons gelukkig al een tijdje downloaden, en ook het vervolg op de hitgame is nu in Nederland en België verkrijgbaar. Brave Frontier speelt slim in op de verzameldrift, maar levert wel in als het gaat om ‘echte’ gameplay.

Brave Frontier volgt hetzelfde idee als Puzzle & Dragons: je verzamelt personages van verschillende elementen, die je in gevechten gebruikt om monsters van andere elementen uit te schakelen. Hoe meer poppetjes je hebt, hoe meer je ze kunt fuseren. Hierdoor groeien ze in level en transformeren ze in nog sterkere wezens. De drang om alle sterke wezens te verzamelen speelt al snel op, een gevoel dat Pokémon-fans maar al te bekend zal voorkomen. Ditmaal zijn het echter niet alleen monstertjes die je verzamelt, maar ook fantasiehelden en andere mensachtige personages.

Waar je in Puzzle & Dragons gevechten uitspeelde door een match-3-spelletje te spelen, doe je in Brave Frontier alleen niet echt wat. Nou ja: je tapt op de personages die je meeneemt, waarna je ziet aanvallen. Je kunt na een tijdje superaanvallen doen en drankjes drinken om verloren HP terug te krijgen, maar een breinkrakend gevechtssysteem zit er niet achter. Daarmee gaat Brave Frontier eigenlijk alleen maar om het verzamelen en sterker maken van je team. Je begint een potje, ziet of ze het kunnen halen en gaat weer verder. Vooral voor de echter verzamelaars de moeite waard.

Downloaden: Brave Frontier RPG (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 5.1+)

Drawn to Life: Nintendo DS-hit op iOS

ICS Drawn to Life draak getekendElk gamesplatform met nieuwe besturingslementen ziet een paar bijzondere games die alle mogelijkheden van het platform wil benutten. Drawn to Life was zo’n titel voor de Nintendo DS. Het liet je niet alleen lopen en springen zoals in conventionele platformers, maar ook veel je stylus gebruiken op het scherm. Op de iPhone en iPad is dat natuurlijk je vinger geworden, maar het beeldvegen en tekenen is er niet minder op geworden. Drawn to Life laat je eerst je hoofdpersonage tekenen, andere beelden voor het spel ontwerpen en vooral: tekeningen maken waarmee je verder kunt komen. Een wolk om op te springen, om maar eens wat te noemen. Drawn to Life is inmiddels een beetje bedaard, qua beelden, geluid en ook qua aanpak kan het spannender, al kietelen de vrolijke omgevingen en de spelwereld die je van boven bekijkt, liefhebbers van platformgames wel. Een spel waarin je zowel kort als lekker lang creatief mee bezig kan zijn. Knap gemaakt bovendien. Maar als pure platformgame zijn er gewoon veel betere alternatieven.

Downloaden: Drawn to Life (€4,49, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Bounden

Bounden dansen opschieten iOSDe Nederlandse ontwikkelaar Game Oven durft zijn kop boven het maaiveld uit te steken. Durft iets anders te doen dan wat iedereen doet. Na het vingerworstelen in Fingle, het vingerveroveren in Bam fu en het gesprekken voeren in Friendstrap, heeft de studio zichzelf overtroffen met Bounden. Een spel waarin je met zijn tweëen een iPhone vasthoudt en je in allerlei bochten wringt, omdat het spel vereist dat je gezamenlijk een cursor in rondjes kantelt. Dat idee is al bijzonder, maar Bounden laat het er niet bij.

Game van de WeekGame Oven schreef eigen klassieke muziek en nam Het Nationale Ballet onder de arm om de verschillende levels in het spel regisseren. Zo werd een unieke iPhone geboren waarin je doormiddel van gezamenlijke bewegingen, min of meer danst. Bounden leidt vaak tot grote hilariteit, maar is bij vlagen bloedserieus op krappe tijd. Lange, zwierige passages in de muziek en daarop afgestemde rustpunten en kantelbewegingen, nemen je mee in het spel en maken dat je na een tijdje beter afstemt op je danspartner. Bounden is een spel waarin je groeit. Een origineel idee met unieke gameplay. Bravo!

Downloaden: Bounden (€3,59, geen in-app aankopen, iPhone, iOS 6.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.