Hearthstone moet Warcraft voor iedereen worden op iPad

De bekende gamesmaker Blizzard komt naar de iPad met het Magic the Gathering-achtige Hearthstone: Heroes of Warcraft. Ziet er goed uit!

Hearthstone Heroes of Warcraft iPad-kaartspelDe bekende gameontwikkelaar Blizzard dat vele pc-spelers al verslaafd kreeg aan World of Warcraft, de Diablo-serie en Starcraft, komt voorlopig niet met een van die games op de iPad of iPhone. Wel heeft Blizzard een totaal nieuw spel aangekondigd voor Apple’s tablet. Het later dit jaar te verschijnen spel Hearthstone: Heroes of Warcraft wordt volgens de ontwikkelaar een spel waar iedereen in kan stappen, ook en misschien wel vooral als je nooit een andere game van de ontwikkelaar hebt gespeeld.

Hearthstone Heroes of Warcraft iPad deck makenHearthstone is een spel dat zich qua opzet goed laat vergelijken met het kaartspel Magic the Gathering, dat in de jaren negentig het nieuws bereikte vanwege de gigantische populariteit onder jongeren. Ook in Hearthstone stel je een deck – een kaartenstapel – samen van allerlei fantasierijke monsters, eenheden en acties. Die speler die met zijn kaarten als eerst de tegenstander fatale schade toebrengt, wint het spel. Maar reken er maar op dat elke aanval ook een verdedigingstechniek heeft. Zo kan je een spel niet alleen winnen met je deck, maar ook met de tactiek waarmee je kaarten inzet. En een beetje geluk: je trekt namelijk kaarten van een stapel en mag maar hopen dat je bijtijds de gewenste kaart trekt.

Dat is althans het principe van Magic the Gathering. In de beelden die van het spel te zien zijn lijkt Hearthstone er heel erg op, en Blizzard steekt ook niet onder stoelen of banken dat ze fan is van het kaartspel. De ontwikkelaar heeft wel een andere insteek bedacht: in dit geval is je deck gebouwd om één held uit het Warcraft-universum. Die is uitgerust met een set met volgelingen, spreuken en wapens gebaseerd op strategie en kaarten die je kan inzetten. Om een deck écht naar je hand te zetten, kan je kaarten winnen en die ontwikkelen naar nieuwe, betere kaarten. Het verdienmodel zit hem in het kopen van nieuwe kaartensets. Als het spel op de markt komt, zullen er al meer dan honderd kaarten zijn.

Je kan het dadelijk tegen een eenvoudige of moeilijke computer spelen, met je eigen deck een potje opnemen tegen een online tegenstander of je kan de Forge-modus kiezen: een speltype waarin je ter plekke een deck samenstelt en daarmee een online tegenspeler uitdaagt. Het spel ziet er nu al fantastisch afgewerkt uit, is te zien in de eerste videoreportage die Blizzard zelf over het spel heeft vrijgegeven. Het is nog niet bekend wanneer het uitkomt en voor welke prijs. Omdat het verdienmodel in het kopen van extra kaartensets zit, kan Hearthstone wel eens gratis te downloaden zijn als hij later dit jaar uitkomt voor de iPad, Mac en pc.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 15:16
Categorie Games
Onderwerpen hearthstone, kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.