Heard: iPhone-app laat je de afgelopen vijf minuten terugluisteren

Heard is een iPhone app waarmee je maximaal de laatste vijf minuten kan terugluisteren. De applicatie neemt op zonder hem actief te draaien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Heard iPhone opnemen op achtergrondDe belofte van de nieuwe iPhone-app Heard springt meteen in het oog. “Heard is een tijdmachine! Neem geluid op nadat je het hebt gehoord!” Het zijn kreten uit de App Store-omschrijving van de gratis te downloaden app. De applicatie doet ook wel iets bijzonders. Heard slaat tot vijf minuten geluid op dat de toepassing hoort, en daarna kan je het opslaan om terug te luisteren. Dat doet de app op de achtergrond, terwijl je zelf iets anders doet of zelfs met iets anders op de iPhone bezig bent.

De iPhone-app is om technische tijdelijk uit de App Store gehaald. De ontwikkelaar verwacht Heard snel terug.

Wil je het zo kort mogelijk omschrijven, dan doet de app dit: “Heard neemt maximaal vijf minuten geluid op, terwijl de app op de achtergrond draait.” De magie is er dan wel een beetje van af natuurlijk. Het werkt vergelijkbaar met Shazam. Als je die applicatie hebt geactiveerd en daarna afsluit, zie je bovenin beeld dat de statusbalk van de iPhone rood kleurt. Dat is de indicatie dat de toepassing nog actief opneemt. Zolang je Heard gebruikt, zie je de rode balk in beeld staan en wordt er opgenomen.

Heard is echter zo ingericht, dat je alleen tot de laatste vijf minuten terug kan luisteren. Daarna word je verzocht de app te openen en in het hoofdscherm op de grote middencirkel te drukken, zodat de opname wordt opgeslagen. Daarna herhaalt de app het trucje nog eens, zo vaak als je wilt. Opgeslagen opnames kan je vervolgens voorzien van tags als steekwoorden, zodat je ze beter terugvindt. Opslaan en delen kan via twee kanalen: e-mail en Facebook. De laatste optie is een opname verwijderen, vanzelfsprekend.

Heard opgenomen minuut opslaan Heard opnames in een rij

Helaas is vijf minuten het maximum dat je kan opnemen en terugluisteren. Je hebt daarnaast een keuze voor een halve minuut en een minuut, maar dat zijn alledrie opties die je krijgt als je €1,79 euro uitgeeft aan de Premium in-app aankoop. Na het downloaden van de gratis app kan je standaard alleen 12 seconden terugluisteren.

Er valt wat voor te zeggen om Heard te gebruiken in plaats van een opname-app als AAC-Recorder of Recordium, hoewel dat fijne en volledige apps zijn voor audio-opnames. Die applicaties laat je actief draaien en achteraf kan je bladwijzers aanleggen op belangrijke stukjes. Tijdens een gesprek of interview heb je dan geen omkijken meer naar het opnemen. Maar je neemt wel álles op. Heard laat je gewoon draaien en als je een belangrijk iets hebt gehoord, open je de app en heb je de laatste vijf minuten vastgelegd.

Downloaden: HEARD (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Met dank aan Jan voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 17:54
Categorie Diensten
Onderwerpen audio, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.