Hans en Grietje van Epic Tales: prachtig sprookjesboek op iPad

Hans en Grietje - Epic Tales is een prachtig sprookjesboek op de iPad, dat voorgelezen wordt of zelf gelezen kan worden. De tekeningen zijn fraai.

Hans en Grietje Epic Tales iPad sprookjeDe scheidslijn tussen een boek, voorlezen en animatiefilm is geen harde meer dankzij de iPad. Veel kinderboeken voor de iPad zijn voorzien van activiteiten, een voorleesstem, muziek en geluidseffecten. Dat geldt ook voor Hansel and Gretel, een kinderboek voor de iPad in de serie Epic Tales. Deze maand is het sprookje vertaald naar het Nederlands, inclusief drie standen: voorlezen, zelf lezen en vrij spelen. Hans en Grietje – Epic Tales blinkt met name uit in de kwaliteit van de tekeningen en animaties.

Hoewel Hans en Grietje – Epic Tales op de iPad en iPhone geen tekenfilm is, voelt het door de gebruikte stijl soms bijna zo aan. De tekeningen zijn fraai, bont gekleurd en animeren vlekkeloos als je ergens op de tekening tikt om iets in beweging te brengen. Toch is het een ‘statisch’ verhaal. Het wordt in de stand ‘Verteller’ levendig voorgedragen door een Nederlandse stem die voorleest. Uitspraken van de verschillende personen worden met andere stemmen gesproken en in elke tekening beweegt er wel wat. In totaal zijn er 23 tekeningen die worden voorgedragen, met meer dan 100 acties om uit te voeren op de pagina’s. Ze zijn echter niet bepalend voor het verhaal; het is geen spel.

Epic Tales Hans en Grietje aan tafelIn de Zelf lezen-stand is Hans en Grietje wat lastiger. Onderin beeld komt regel na regel voorbij waarmee het de bedoeling is mee te lezen. Helaas kan de snelheid niet worden aangepast en zal het niveau daarom niet voor iedereen geschikt zijn. Aardig is weer wel dat de applicatie ook in het Engels uitgevoerd is. In het hoofdmenu kan je ervoor kiezen het sprookje – dat overigens in vertelling afwijkt van het origineel – in het Nederlands of Engels af te spelen of te lezen. Zo kan het sprookje ook een introductie zijn om Engels te leren.

Downloaden: Hans en Grietje – Epic Tales (€3,59, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2013, 15:06
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerp kinderboeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.