Seed Mail voor iPhone krijgt strakker uiterlijk en archiveer-functie

De iPhone-app Seed Mail is voorzien van de mogelijkheid mails te archiveren en te verplaatsen naar mappen. Dat maakt de applicatie compleet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Seed Mail iPhone mail-app met remindersDe mailapplicatie Seed Mail, die te koppelen is aan Gmail en de meeste IMAP-accounts, heeft haar uiterlijk op punten bijgeschaafd in de nieuwe versie 1.2. Daardoor voelt de e-mailapp net wat strakker dan voorheen. Seed Mail animeert mooier en voelt door kleine interfacewijzigingen wat robuuster aan. Het uiterlijk is echter niet de belangrijkste vernieuwing van de Seed Mail-update. De applicatie heeft namelijk meer functies gekregen die in lijn zijn met mailen op de desktop.

In ons uitgebreide vergelijk van mail-apps als takenlijst op de iPhone, plaatsten we als kanttekeningen bij Seed Mail dat de applicatie de mogelijkheid om labels toe te passen en een archiveer-modus ontbeerde. En juist die mogelijkheden zijn nu beide toegevoegd. Met een veeg over een e-mail in je (eventueel uit meerdere e-mail accounts bestaande ‘unified’) inbox, kan je een mail nu zowel archiveren als naar een map verplaatsen. Of in het geval van Gmail: aan een label toewijzen. Dezelfde functie met een andere naam.

Voor Gmail-gebruikers valt er meer vertrouwds te halen in de nieuwste versie van Seed Mail. De applicatie geeft een mailwisseling voortaan weer als een conversatie. De verschillende mails staan op actualiteit gesorteerd onder elkaar en pas als je er een aantikt, krijg je diegene te lezen. Het is een extra druk ten opzichte van andere mail-apps, maar je houdt daardoor wel het overzicht in welk mailtje binnen een conversatie je verkeert.

Seed Mail optiemenu met meerdere accounts Seed Mail unified inbox met swipefunctie

Verder zorgt de app er nu voor dat verzonden e-mails worden opgeslagen op je mailserver die je gebruikt, en dat ze dus ook terug zijn te vinden als je je mailaccount vanaf elders raadpleegt. En als laatste zijn er fouten verwijderd die voor vastlopers zorgden. Voor veel gebruikers een welkom punt, getuige de gemiddelde App Store-waardering van twee sterren in de Nederlandse App Store.

Het grootste nadeel van Seed Mail blijft dat je niet meerdere e-mails tegelijk kan selecteren om er beheeropties op los te laten. Maar dankzij de vernieuwingen is Seed Mail een uiterst serieuze speler geworden om je mail in te beheren. Het had al een uitgebreide mail-editor, herinneringen zetten, meerdere accounts toevoegen en een unified inbox. Nu zijn daar dus mappen beheren en archiveren aan toegevoegd. In de App Store-omschrijving wordt aangekondigd dat pushberichten en Exchange-ondersteuning volgen.

Downloaden: Seed Mail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 11:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.