Groente- en fruitkalender op de iPhone adviseert wat je zou moeten eten

De Groente- en Fruitkalender van Milieu Centraal laat zien welke producten je in welk seizoen moet eten, als je milieuvriendelijk bezig wilt zijn.

groente fruitDe Groente- en fruitkalender is een nieuwe iPhone-app die vanaf vandaag in de App Store te vinden is. De kalender laat voor ruim 100 groente- en fruitsoorten zien welk energielabel erbij hoort in een bepaalde maand. Sommige producten kun je het beste in bepaalde maanden niet eten, omdat ze met hoge kosten en met grote milieubelasting moeten worden geteeld. Zo is het verstandig om in de zomer aardbeien uit Nederland te eten en in de winter over te schakelen op aardbeien die vanuit Egypte of Israël worden geïmporteerd.Je ziet dus meteen welke groente je moet eten, als je klimaatvriendelijk bezig wil zijn. Groente en fruit met milieulabel A en B heeft weinig energie gekost tijdens de teelt en het vervoer. C en hoger is af te raden. De app laat bij het opstarten meteen de resultaten van de huidige maand zien. Voor november staan dan bijvoorbeeld rode biet, spruiten, bleekselderij, paksoi en pompoen op tafel. En wat fruit betreft kun je met appels, kiwi en mandarijnen aan de slag. Per soort staat het land van herkomst erbij, want andijvie uit Spanje kan een ander energielabel hebben dan andijvie uit Nederland. Winkels moeten bij onbewerkte groente en fruit altijd het land van herkomst vermelden.

groente fruitMensen die geen kenner zijn op het gebied van groente en fruit komen ook aan hun trekken met de app, want bij elk product is een foto aanwezig, met bewaartips en nog wat andere nuttige info zoals de bereiding. In de app kun je ook vrij zoeken op naam van de groente- of fruitsoort.

De Groente- en Fruitwijzer is gemaakt door Milieu Centraal. Eerder bracht deze organisatie een Afvalwijzer uit, waarmee je van 700 producten kunt kijken in welke afvalbak ze horen.

Downloaden: Groente- en fruitkalender (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.