Greenzine: bekijk hoe hip groen kan zijn op de iPad

Greenzine is een gratis magazine voor de iPad dat je op de hoogte houdt van tips omtrent het milieu, batterijen en milieubewust doen en denken. De app is gemaakt door een non-profit organisatie en is gratis.

Greenzine iPad magazineMiljonair door het milieu. Gadgets waarvan je gaat gloeien. Green Queens van Nederland. En een test: Ben jij bespaarfenomeen? Het zijn een paar van de onderwerpen uit het nieuw uitgebrachte iPad-tijdschrift Greenzine. Dat gaat maar over één ding: het milieu sparen. Het magazine wil vooral inspireren met voorbeelden van groen gebruik. Zo staat op de eerste pagina een duurzame woonboot die van oude boerderijmaterialen is gemaakt. Vervolgens geven Carice van Houten, Floortje Dessing en Nicolette Kluijver hun mening over groen doen en denken.


De laatstgenoemde BNN-presentatrice schuwt geitenwollensokken, lezen we in de kop die wat wegheeft van een oud typemachine-lettertype. Greenzine is creatief vormgegeven met veel tekeningen en patronen om de rand heen en een groene foto als achtergrond om het magazine zelf. Het blad is alleen in de horizontale stand van de iPad te gebruiken en bevat altijd een navigatiebalk onderin met daarin de paginanummers. Daarmee ga je alleen naar andere artikelen toe. Je kan binnen artikelen naar andere pagina’s komen door – in dit geval – bijvoorbeeld op een andere televisiebekendheid te drukken. Bij elke van die personen kun je overigens ook een online filmpje laden.

De voorwaarde die Greenzine aan haar lezers stelt, is dat ze niet teveel doorvragen. Zo valt er in het stukje over huizen te lezen dat je een zonnepaneel binnen een aantal jaar kan terugverdienen, maar wordt er geen vergelijk gemaakt met gangbare stroomvoorziening. Greenzine Nederlandse damesEn bij Carice van Houten lezen we dat ze een elektrische Opel in ontvangst mocht nemen, die als eerste in zijn soort geschikt zou zijn voor stadsverkeer én grotere afstanden. Daardoor worden de Toyota Pruis en Honda Insight weggezet als ondergeschikte elektrische auto’s, zonder dat er een woord aan te pas komt verder. Andere kritiek die we hebben, is dat de gadgets op de rubriekspagina ervoor geen link naar hun winkel hebben. Daarbij is de navigatie soms onduidelijk: met welke druk ga je naar welke pagina? Om je in ieder geval niet te overdonderen met tekst, stikt de app van de filmpjes die je kan afspelen.

Greenzine is een initiatief van Stibat, een stichting die ten doel stelt verantwoord met lege batterijen om te gaan. Dat is een non-profit organisatie en je kan dan ook vanuit de applicatie gratis abonnee worden van het blad. Je kan ook handmatig nieuwe nummers downloaden.

Downloaden: Greenzine (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.