Printopia: ‘print’-programma voor Mac en iPhone lost bug op

Printopia maakt het mogelijk om bestanden te printen op je iPhone, ook als je printer niet ondersteunt wordt via AirPrint. Deze bestanden kun je via deze methode ook digitaal naar je Mac toesturen. Het programma kreeg onlangs een update die een vervelende bug oplost.

PrintopiaDe Mac-applicatie Printopia nestelt zich als virtuele printer op je draadloze netwerk, waardoor je hem op je iPhone kunt terugvinden wanneer je iets probeert af te drukken. Dit is erg handig wanneer je wel een printer in huis hebt, maar deze niet wordt ondersteund door Apple’s AirPrint-functionaliteit. Een printopdracht kan via Printopia verzonden worden naar je gewone printer, maar ook naar een applicatie zoals Dropbox en Evernote. Het programma had lange tijd een erg vervelende bug die de kwaliteit van afbeeldingen naar beneden trok, maar met de laatste versie van het programma is deze verholpen.

Wanneer je een foto of screenshot probeerde te printen met Printopia, werd deze omgezet naar een pdf-bestand. Hierdoor ging de kwaliteit vooral sterk achteruit wanneer je het bestand probeerde te versturen naar Dropbox of Evernote. De laatste versie van het programma verhelpt dit probleem: een geprinte afbeelding wordt nu gewoon als PNG-bestand verzonden.

Printopia is te koop op de website van de ontwikkelaar voor 20 dollar. Eenmaal geïnstalleerd stelt de Mac-applicatie zichzelf automatisch. De volgende keer als je iets probeert uit te printen vanaf je iPhone op je thuisnetwerk, verschijnen onder andere je printer en een aantal programma’s zoals Evernote op je scherm. Door je printer te selecteren wordt het bestand afgedrukt, terwijl het kiezen voor bijvoorbeeld Dropbox ervoor zorgt dat hij in je Dropbox-map terecht komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 16:01
Categorie Desktop
Onderwerpen airprint, printer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.