Perfect vlees braden met ‘Is It Ready Yet?’ voor iPhone

'Is It Ready Yet?' is een app waarmee je grote stukken vlees kunt koken. De app geeft aan de hand van het gewicht en type vlees aan hoe lang je moet braden in de oven.

is-it-ready-yet‘Is it Ready Yet?’ is een app waarbij je misschien meteen aan Amerikanen, Thanksgiving en enorme kalkoenen denkt. Maar de app blijkt ook heel geschikt voor de Hollandse keukenprins(es). In feite is de app een kookwekker, bedoeld voor grote stukken vlees die je in de oven bereidt. Heb je bijvoorbeeld een flink stuk ham van 1,5 kilo, dan moet je die 30 tot 34 minuten in de oven bereiden bij een temperatuur van 162,77 graden Celsius. Standaard staat de app ingesteld op lbs. en graden Fahrenheit, maar via de instellingen pas je dat makkelijk aan. Na het kiezen van het gewenste stuk vlees en het gewicht stelt de app meteen de voorgestelde bereidingstijd in.

Je kunt vervolgens dat enigszins bijstellen, bijvoorbeeld voor het geval je ham geen 1,5 kilo maar 1,6 kilo is. Tik op start en de kookwekker gaat aftellen. ‘Is It Ready Yet?’ is een handige app als je vaak grote stukken vlees bereidt, maar voor andere voedingswaren is het totaal niet geschikt. Ook moet je redelijk thuis zijn in de Engelstalige slagersvaktaal, want niet iedereen zal een ‘loin roast’ van een ‘tenderloin’ kunnen onderscheiden, om bij de poelierswaren nog maar te zwijgen over een ‘capon’ (kapoen, een gecastreerde haan) of een ‘cornish hen’. Maar leef je je enigszins in de terminologie in, dan kook je voortaan een perfecte rosbief, beenham of kalkoen. Liever een vlees-app met Nederlandse teksten? Dan is de app Kalfsvlees misschien iets

Downloaden: Is It Ready Yet? (gratis, €0,79)

ready kookwekker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2011, 17:34
Categorie Lifestyle
Onderwerp recepten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.