Gratis Joypad gamecontroller krijgt meer functies

Joypad is een app waarmee je desktopgames vanaf je iPhone of iPod touch kunt bedienen. De gratis versie van de app heeft nog veel meer functies gekregen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

joypad iphoneJe wilt wat videogames op je laptop spelen, terwijl je op je hotelkamer zit. Neem je dan een aparte (Bluetooth-)controller mee? Of pak je gewoon de iPhone? Met de applicatie Joypad is dat laatste gewoon mogelijk. Je gebruikt de Joypad op je iPhone of iPod touch, waarbij je knoppen tot je beschikking hebt, waarmee je spelletjes op de desktop kunt besturen. De virtuele knoppen zijn in hoge mate aanpasbaar, maar hebben wel één groot nadeel: ze zijn niet voelbaar. De Joypad-app synchroniseert met de desktopclient en het is mogelijk om vrijwel elke game te spelen, door de toetsenbord-bediening te koppelen aan de virtuele knoppen van je iOS-toestel.

Joypad is gemaakt door Zell Interactive, een team van twee mensen. Zij brachten voorheen twee versies van de Joypad op de markt: een gratis variant met beperkingen en een betaalde versie met veel meer mogelijkheden. Dat is nu verleden tijd, want de gratis versie is uitgebreid met alle functies die voorheen betaald waren. Ze hebben een ander verdienmodel gekozen, waarbij je extra skins kunt aanschaffen als in-app aankopen. Zo is er een retro-pack met skins van NES, Game Boy, Genesis en andere klassieke consoles. Ze kosten €0,79 per stuk.

joypad controller

De betaalde versie van Joypad bestaat overigens nog steeds, onder de naam Joypad Elite. Deze zal altijd als eerste nieuwe functionaliteit krijgen en bevat alle skins. Daarnaast hebben de ontwikkelaars een SDK uitgebracht voor andere ontwikkelaars die native ondersteuning voor Joypad willen bieden. Heb je de Joypad Desktop-client geïnstalleerd, dan werkt het als volgt: je start de game op je desktop, start daarna Joypad op de iPhone of iPod touch en de game zal automatisch de controller herkennen. De bijpassende configuratie van knoppen wordt vanzelf naar je iPhone gestuurd.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2011, 0:13
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.