GPS Navigatie 2 – Skobbler: audiobron kiezen en vernieuwde kaarten

De goedkope navigatie-apps GPS Navigatie 2 - Skobbler heeft een update gekregen die de applicatie ondersteuning geeft voor het iPhone 5-scherm. Ook zijn de kaarten in de app vernieuwd.

GPS Navigation 2 - Skobbler iPhoneDe populaire goedkope navigatie-app GPS Navigatie 2 van Skobbler heeft een update gekregen die de toepassing optimaliseert voor zowel de iPhone 5 als iOS 6, waardoor je ook op het nieuwe grote scherm kan navigeren. Maar niet alleen het framework is voorzien van een update, ook de kaarten zijn uitgebreid vernieuwd in versie 4.3 van de app. Bovendien is het mogelijk om te kiezen welke audiobron je wilt selecteren voor de navigatiestem in de app.

Op die manier kan je bijvoorbeeld Bluetooth selecteren om contact te leggen met het entertainmentsysteem in de auto, zodat de gesproken instructies op de stereoinstallatie in je auto te horen zijn. In verschillende landen is eveneens de logica achter spraakmededelingen aangepast. In Nederland word je nog steeds genavigeerd met heldere, Engelstalige aanwijzingen. Als laatste aspect van de update zouden de snelheid en de stabiliteit van de app verbeterd zijn.

GPS Navigatie 2 Skobbler de soep inHelaas levert de update op onze iPhone 5 problemen op. De introschermen van de update tonen geen afbeeldingen en vallen deels uit beeld en ook het hoofdmenu functioneert niet meer zoals gebruikelijk. Er staan amper woorden meer op, maar verdwaalde letters in het centrale vak dat je leidt naar de navigatie. Ook op onderliggende menu’s staan vormen en teksten dwars door elkaar en vallen knoppen en functies uit beeld. Zoals wel vaker het geval, helpt het verwijderen van de applicatie en het opnieuw installeren ervan – al kampen we daarna nog wel met een niet-instelbare volumeknop bij de instellingen onder het navigeren. Helemaal vlekkeloos is de update nog niet gegaan. Als je zelf nog andere problemen tegenkomt na de update, laat het dan vooral weten in de reacties.

GPS Navigatie 2 van Skobbler is een populaire applicatie die dankzij de gratis navigatiefunctie van Apple Maps wel wat van zijn toegevoegde waarde is kwijtgeraakt. Toch overtuigt de app nog met vele gratis te doorzoeken points of interests, een duidelijk beeld tijdens het navigeren en een navigatiestem die in in ieder geval niet klinkt als een verkouden robot.

Downloaden: GPS Navigatie 2 – Skobbler (€1,59, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 13:45
Categorie Navigatie
Onderwerpen gps, Navigatie, skobbler

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.