Googo Camera: iPhone-camera maakt rechtstreeks verbinding

De Googo Camera kan rechtstreeks worden verbonden met je iPhone, waardoor je binnen een app ziet wat er in andere kamers gebeurt.

GoogoJe kunt met aardig wat camera’s je huis op de iPhone in de gaten houden, maar een hoop van deze apparaten moeten eerst met je thuisnetwerk verbinden. De Googo Camera pakt het anders aan: dit apparaat kan een directe verbinding met je iPhone maken, waardoor je niet langer extra apparaten nodig hebt om de connectie te overbruggen. De de camera maakt gebruik van een rechtstreekse Wi-Fi-verbinding en kan hiermee in ideale omstandigheden een afstand van 100 meter overbruggen. Gebruik je hem in een drukke ruimte of een plek met dikkere muren, dan kom je niet verder dan 30 meter.

De Googo Camera kan rechtstreeks met je iPhone verbinden, door zichzelf voor te doen als draadloos modem. Zodra je de camera aanzet zie je tussen de beschikbare netwerken op je iPhone ‘GOOGO CAMERA with WiFI’ staan. Hier moet je mee verbinden voordat je de app kunt gebruiken. Dat lijkt enigszins omslachtig: je moet immers steeds weer met je ‘gewone’ Wi-Fi-netwerk verbinden als je andere dingen wilt doen.

Hoewel de Googo Camera van pas kan komen in bepaalde situaties, zullen er waarschijnlijk ook momenten zijn waarop je een met een router verbonden camera zult missen. Door een camera op je thuisnetwerk aan te sluiten is het soms immers mogelijk om van veraf te kijken wat er allemaal gaande is. De Googo Camera kan wel handig zijn als bijvoorbeeld babyfoon terwijl je met de hele familie op vakantie bent. Je kunt de Googo Camera bestellen voor 50 dollar.

Downloaden: Googo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 14:35
Categorie Fotografie en video
Onderwerp camera

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.