Stratego: bekend Nederlands bordspel op iPad verschenen

Er is een online multiplayervariant op Stratego in de App Store verschenen.

Stratego 1Het Nederlandse Keesing Games heeft een iPad-versie van het bekende strategische spelletje Stratego uitgebracht. De iPad-game biedt een 3D-versie van het spelbord, die je van schuin bovenaf bekijkt. Hierdoor verschilt Stratego aardig van andere iPad-versies van bordspellen, waarin je vaak een plat speelveld bekijkt. Stratego kan tegen de computer gespeeld worden, maar ook online.

Bij een online potje neem je het niet alleen tegen andere iPad-spelers op: de multiplayer-modus is crossplatform, waardoor je ook tegen bijvoorbeeld spelers van de Web- of Facebook-versie kunt strijden.

Om Stratego te spelen, moet je eerst inloggen op de servers van het spel. Dit lijkt te suggereren dat je altijd een internetverbinding nodig hebt om de game te spelen, maar het tegendeel bleek bij tests waar te zijn. Start je het spel verbindingloos op, dan sta je alsnog ingelogd. Je bent dan uiteraard beperkt tot éénspelerpotjes tegen de computer.

Stratego 2

Stratego is een betaalde game, maar bevat ook de nodige in-app aankopen. Vanuit het spel kun je extra munten kopen, waarmee je extra avatars en speelvelden kunt kopen. Op het moment is Stratego enkel Engelstalig, maar de ontwikkelaar laat aan iPadclub weten dat in een latere update onder andere Nederlandse schermteksten toegevoegd worden. Ook komen er later nieuwe versies van de game, die het klassieke spel in onder andere een Sci-Fi-jasje steken.

Downloaden: Stratego (€5,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 15:12
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp strategiegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.