Google+ update brengt fotomooimaker en slimme tags naar iPhone

Google+ voor iPhone heeft een update gekregen, met nadruk op betere fotofuncties. Foto's worden dankzij Snapseed-technologie automatisch mooier gemaakt en voorzien van tags.

google-plus-iphoneGoogle demonstreerde eerder deze maand een aantal nieuwe functies voor Google+, het sociale netwerk dat maar het vooroordeel blijft houden dat er niemand rondhangt. Nieuwe functies die op Google I/O werden gedemonstreerd werden al toegevoegd in de Android-app. Nu is ook Google+ voor iOS aan de beurt met versie 4.4.0. Er zit bijvoorbeeld een Auto Enhance-functie in voor foto’s, waardoor ze automatisch mooier worden. Opeens ben je veel fotogenieker en zit je haar niet meer raar. Google gebruikte daarvoor de technologie van Snapseed, de foto-app die ze eerder overnamen. Ook is de slimme hashtag-functie aanwezig, waarbij foto’s die een bepaald object bevatten (bijvoorbeeld een kat of een Eiffeltoren) automatisch de juiste tags vinden. Aan de hand van gerelateerde hashtags kun je interessante content vinden (“Hee, nog iemand die van katten houdt!”).

Hangouts is verdwenen uit de app, omdat er nu een los verkrijgbare Hangouts-app voor iOS in de App Store staat. Die vonden we er eerlijk gezegd wat grijs en saai uitzien, maar hij doet wel z’n werk. Wil je goed voor de dag komen, dan is er nu de mogelijkheid om vanuit de app je profielgegevens te bewerken en een nieuwe coverfoto te uploaden. Google Offer zal voortaan ook in de berichtenstroom te zien zijn, al hebben wij daar in Nederland nog niet zoveel mee te maken.

google-plus-fotofiltersDe lijst met vernieuwingen bevat nog wat kleine verbeteringen, zoals de mogelijkheid om reacties te bewerken, ondersteuning voor doorgestreepte tekst en het kunnen kopiëren van de permalink van een bericht. Maar de nadruk ligt toch wel op de nieuwe fotofuncties. Google+ wordt daarmee een extra opslagmogelijkheid om je foto’s met anderen te delen en voor het nageslacht vast te leggen. Je hebt de mogelijkheid om door highlights van je foto’s te bladeren, maar ook om korte animaties en panorama’s met anderen te delen. En natuurlijk, zoals op de foto hiernaast te zien is, zijn er de Instagram-achtige filtertjes.

Het mooie (of vervelende) is dat Google je leven nu nog gedetailleerder in beeld kan brengen: “Hmm, Kees staat wel erg vaak met Nina op de foto” en: “Hans maakt wel erg veel foto’s van katten”. Of dat ook leidt tot meer reclame voor kattenvoer naast je Gmail-berichten? Zou best kunnen.

Downloaden: Google+ (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 8:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen camera, google plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.