Goodreads krijgt betere navigatie en snellere barcodescanner

Goodreads is een sociale boekenapp waarmee je ervaringen met boeken kunt uitwisselen met vrienden. De app heeft een update gekregen met betere navigatie.

goodreads iphoneGoodreads is een sociale boekenapp, waarmee je andere lezers kunt ontmoeten en aanbevelingen voor boeken krijgt. Meer dan 8,7 miljoen leden vertellen welke boeken ze hebben gelezen en wat ze ervan vonden. Je kunt informatie over meer dan 300 miljoen boeken vinden. Zeker als je van de iets obscuurdere auteurs of genres houdt, is het lastig om iemand in je vriendenkring te vinden, die precies hetzelfde boek gelezen heeft. Bij Goodreads lukt dat wel: je kunt met lezers van over de hele wereld praten over je ervaringen en welke impact een bepaald boek op je heeft gehad. Je kunt in de app boeken reviewen en lijstjes maken welke boeken je nog wilt lezen. De compleet vernieuwde navigatie maakt de app nog overzichtelijker.

goodreads boekenJe kunt zien welke boeken je vrienden lezen en er commentaar op geven. Ben je in de boekwinkel of zie je een interessant boek liggen bij vrienden, dan kun je de streepjescode scannen om hem aan je leeslijst toe te voegen. De barcodescanner in de app is verbeterd en nu gemakkelijker toegankelijk: in slechts één tap kun je de barcode scannen en opslaan. Bij de iPad-versie van deze universele app is het aantal tabbladen uitgebreid van 5 naar 8 en is rekening gehouden met het retinascherm. De integratie met Facebook is verbeterd en je kunt nu op elke statusupdate van vrienden commentaar geven.

Tip: ben je gek op boeken en ga je vaak naar boekhandel of bibliotheek, dan is de eerder vandaag besproken app ShelfLook misschien ook een aanrader.

Downloaden: Goodreads (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2012, 14:58
Categorie Boeken
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.