Bitrate Tester voor iPhone: check zelf welke mp3-bitrate het best klinkt

De app Bitrate Tester laat je luisteren naar een groot aantal geluidsfragmenten. Je geeft aan welk muziekfragment het best klinkt en de app adviseert daarna over de beste bitrate voor je mp3-collectie.

bitrate testerDe iPhone-app Bitrate Tester probeert een einde te maken aan de eindeloze discussie welke bitrate voor mp3-muziek het beste is. De app laat je in een blinde test een aantal muziekfragmenten horen, waarbij de audio in verschillende bitrates is geëncodeerd. Je geeft aan welk fragment volgens jou het beste klinkt, waarbij je niet weet met welke bitrate je te maken hebt. Na het beluisteren van een aantal samples in verschillende muziekstijlen krijg je de resultaten te zien. De app geeft aan hoe vaak je correct hebt geraden welk fragment in de hoogste bitrate werd afgespeeld, door het tonen van een cirkeldiagram. Vervolgens krijg je een aanbeveling welke bitrate voor jouw mp3-collectie het meest geschikt is.

Dat laatste lijkt misschien een triviale taak, als je vindt dat bijvoorbeeld 192kbps voor iedereen ‘goed genoeg’ is. Maar het gehoor van iedere luisteraar is anders en wie een getraind oor heeft hoort eerder kwaliteitsverschillen dan iemand die zelden naar muziek luistert.

Downloaden: Bitrate Tester (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2012, 16:44
Categorie Muziek
Onderwerpen mp3, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.