‘Goedkope’ navigatie-app CoPilot GPS voor iPhone vernieuwd

De 'goedkope' navigatie-app CoPilot is aangepast voor iOS 7 op iPhone en iPad. Hij is prettiger geworden, maar goedkoop?

CoPilot GPS goedkope navigatie-app iPhone iPadMet goedkope navigatie-apps op de iPhone als GPS Navigatie, Google Maps, Waze en Apple’s eigen Kaarten-app is CoPilot GPS misschien een beetje uit de gratie geraakt. Maar de betaalbare navigatiesoftware voor iPhone en iPad laat zich niet het bos in sturen. Een grote update geeft de app een uiterlijk dat meer op iOS 7 afstemt, het is makkelijker om points of interests te vinden in de buurt van je bestemming en de afslagen op snelwegen zijn verduidelijkt met hun nummer. Verder is er een maatregel genomen om het gebruik van de app veiliger te maken.

Het is een optie en je mag hem naar gelieve aan of uit zetten, maar vanaf nu kan je in CoPilot GPS instellen dat de kaart op het scherm zich niet meer laat bedienen vanaf 10, 20, 30 of 40 kilometer per uur. Pas als je langzamer dan je eigen limiet rijdt, kan je weer een beroep doen op de kaart en de app bedienen.

CoPilot GPS snelheidsbegrenzing CoPilot GPS navigatie scherm

De metamorfose naar iOS 7 is een heftige voor CoPilot GPS. De eerlijkheid gebied helaas te zeggen dat het nu voelt alsof je met twee verschillende apps in één app te maken hebt. Het navigatiescherm laat namelijk geen greintje iOS 7 zien en is nog steeds zwart en kitscherig. Het contrast met het volledig witte hoofdmenu kan niet groter. Vijf tabbladen zonder beschrijving loodsen je respectievelijk naar navigatiemogelijkheden, details over je eigen route, algemene opties omtrent het kaartmateriaal, instellingen en meer opties zoals het weer, je huidige locatie opslaan en de muziekspeler. Ondanks het verschil in uiterlijk met navigeren zelf, is de makeover wel een geslaagde. De app straalt meer rust uit en is een prettigere app om in te navigeren.

CoPilot GPS rijmenu in iPhone CoPilot GPS iPhone hoofdmenu

Maar hoe goedkoop is CoPilot GPS?

Door de nieuwe indeling is CoPilot GPS ook wat minder opdringerig geworden. Wilde de app je eerst aanhoudend pakketten voor extra functionaliteit en kaarten aansmeren, daar staan de geïnstalleerde functies en upgrades nu keurig weggestopt in het centrale tabblad. Dat is fijn, want voor het geld dat je aan CoPilot uitgeeft mag je al een complete navigatie-app verwachten en wil je niet steeds op nog meer aankopen worden gewezen.

Je downloadt CoPilot GPS op de iPhone of iPad gratis en mag dan één landkaart gratis downloaden. Eveneens kan je een maand lang gratis de stemnavigatie gebruiken. Daarna betaal je echter per kaart bij én betaal je 19,99 euro voor blijvend gebruik van de stemnavigatie. Wil je de (door NavTeq aangeleverde) kaart van Europa hebben en stemnavigatie, dan kom je uit op 49,98 euro en daarmee is CoPilot 20 euro duurder dan onze navigatie-app testwinnaar Sygic Europa GPS die gebruik maakt van TomTom-kaarten. En in het hooggewaardeerde GPS Navigatie van Skobbler kost offline navigeren door Europa met eveneens Nederlandse stem slechts 7,78 euro. Je kiest er dan wel voor de NavTeq-kaarten in te ruilen voor OpenStreetMap-kaarten die minder betrouwbaar kunnen zijn op gebieden waar minder gebruikers navigeren. Wel loont het om nu toe te slaan bij het kopen van kaarten en stemnavigatie in CoPilot GPS. Er geldt een tijdelijke korting van 10 procent.

Downloaden: CoPilot GPS (gratis, €19,99 voor aanhoudende stemnavigatie, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 14:00
Categorie Navigatie
Onderwerpen copilot, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.