Girder: domotica besturen met je iPhone

Met de software Girder van Promixis kun je op afstand allerlei apparaten in huis en op kantoor bedienen. Denk aan verlichting, verwarming of een alarmsysteem. En met de nieuwste versie is bediening van deze huisautomatisering ook via de iPhone mogelijk.

PromixisEen paar jaar geleden leek nog dat het op afstand bedienen van je verlichting, airconditioning, alarmsysteem en gordijnen in elk nieuwbouwhuis zou doorbreken. Tot nu toe blijft het nog steeds een speeltje voor mensen met teveel geld en van recente ontwikkelingen hoor je ook al niet veel meer. Toch kan het best handig zijn om bijvoorbeeld de verwarming alvast een halfuur voordat je thuiskomt op afstand in te schakelen. Het bedrijf Promixis, gevestigd in Santa Barbara (Californië) heeft een systeem ontwikkeld, dat ook via de iPhone werkt.

De software, met de naam Girder, stelt je in staat om apparaten thuis en op kantoor op afstand te bedienen. Promixis LLC maakt sinds 2004 deze oplossingen en is van plan om het ook bij de mainstream-gebruiker te laten doorbreken. De video hieronder laat zien hoe het werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2007, 13:01
Categorie Diensten
Onderwerpen auto, domotica, proximus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.