Gini ideeënapp voor iPad helpt je met templates op weg

Gini is een nieuwe ideeënapp voor de iPad, waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Je kunt brainstormen over nieuwe ideeën en die vervolgens beoordelen en uitwerken tot een bruikbaar concept.

Gini_AdvertGini is een nieuwe iPad-app waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. De app is geschikt voor bedrijfsleven en IT, maar ook voor creatieve beroepen. Via de interface beoordeel je de sterke en zwakke punten van een idee of concept, zodat je betere beslissingen kunt nemen. De makers hebben daarbij een aanpak bedacht die het genereren van nieuwe ideeën stimuleert. De app richt zich niet op productiviteit en het in kaart brengen van taken en projecten, zoals projectmanagement-apps doen. In plaats daarvan richt Gini zich op nieuwe ideeën, die je op een soort schietschijf kunt uittekenen. Vervolgens kun je erop schieten, door in de cirkels rondom het idee aan te geven hoe het op verschillende aspecten scoort.

Rechtsonder op het scherm is ook meteen een prullenbak aanwezig, om niet zo sterke ideeën meteen aan de kant te schuiven, zodat je je weer op iets nieuws kunt focussen.

De Gini-app is voor allerlei toepassingen te bedenken. Apple zou de app kunnen gebruiken bij het nadenken over het volgende revolutionaire product. Dat soort ideeën ontstaan volgens een topman immers rond de keukentafel, een ideale plek om met je tablet aan te schuiven. Om je met het creatieve proces op weg te helpen bevat Gini een reeks templates, die je niet slaafs hoeft te volgen. Je kunt de parameters naar eigen inzicht aanpassen of op het Ideas-scherm lekker gaan experimenteren. Heb je een oplossing voor een bepaald probleem gevonden, dan kun je het uiteindelijke concept delen met anderen: als Gini-project, als tekst of als PDF-bestand.

Downloaden: Gini (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

GINI_Tablet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 15:20
Categorie Zakelijk
Onderwerpen creativiteit, innovatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.