GFACE: gamen in de cloud met anderen op de iPhone, iPad en pc

Het sociale netwerk GFACE zal het mogelijk maken om een game online op je iPhone te spelen vanuit de cloud. Ondertussen werk je samen met gamers op de iPad en de computer, die allemaal andere rollen in een spelsessie hebben.

gface-header-gamesHet pas aangekondigde sociale netwerk GFACE gaat het mogelijk maken om een spel vanuit de cloud naar je iPhone te streamen. Hiermee lijkt GFACE de concurrentie aan te gaan met cloud-diensten zoals OnLive en Gaikai. In een voorbeeld is te zien hoe iedere GFACE-speler een rol krijgt toegewezen, op basis van het apparaat waarop hij speelt. GFACE wordt ontwikkeld in samenwerking met Crytek, een game-ontwikkelaar die eerder al de Crysis-spellen en de bijbehorende Crytek-engine ontwikkelde.

GFACE is een sociaal netwerk dat in de browser van bijvoorbeeld je iPhone en iPad te bezoeken is. Je kunt net als op andere sociale netwerken vrienden toevoegen en berichten uitwisselen. Een speciale videofunctie laat je samen met je vrienden tegelijkertijd een film te kijken.

Een gamedienst van GFACE maakt het mogelijk om ook samen een game te spelen. Het spel dat je speelt wordt vanaf een cloudserver op het sociale netwerk afgespeeld, waardoor je op iPhone speelt zonder dat je iets hoeft te installeren. Omdat het niet uitmaakt wat voor hardware er in je iPhone zit, kan een spel er ook vele malen mooier uitzien dan nu mogelijk is op de iPhone.

GFACE-Games-ipad

In een voorbeeld laten de makers van GFACE zien hoe gamers op een iPhone, iPad en computer goed met elkaar kunnen samenwerken. Terwijl een pc-gamer een shooter speelt, zou hij commando’s krijgen van een strateeg op een iPad. Ondertussen kan een gamer op de iPhone vanuit een vliegtuig bommen op de spelomgeving afvuren.

Het bovenstaande voorbeeld is slechts één van de mogelijkheden die GFACE zou bieden. Hoe iPhone-, iPad- en pc-gamers met elkaar kunnen samenwerken zal vooral afhangen van de spellen die voor GFACE ontwikkeld zullen worden. Maar dan moet het sociale netwerk eerst verschijnen: op het moment bevindt GFACE zich namelijk in een besloten testfase.

GFACE-iphone-screens

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 23:11
Categorie Games
Onderwerpen cloud, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.