Geocaching 6.0: iPhone 5-ondersteuning, vernieuwd kompas

Schatzoek-app Geocaching voor iPhone heeft een update gekregen, die iPhone 5-ondersteuning en een vernieuwd kompas toevoegt.

Geocaching 6.0 iconDe iPhone-app Geocaching heeft een aardige 6.0-update gekregen, die onder andere ondersteuning voor de iPhone 5 toevoegt. Dit betekent dat er voortaan beter gebruik wordt gemaakt van de schermgrootte van de iPhone 5. Verder heeft de app de nodige aanpassingen gekregen. Zo ziet het kompas er voortaan anders uit en kun je zoeken naar een bepaalde locatie. De app heeft verder een paar kleine wijzigingen gekregen. Corrigeer je coördinaten op Geocaching.com, dan zal dit voortaan goed in de app worden getoond.

Geocaching screenshotSpaanse iPhone-bezitters kunnen Geocaching voortaan ook in hun moedertaal gebruiken. In Nederland is de app al een tijdje gelokaliseerd. Hoewel er aardig wat veranderingen in versie 6.0 zitten, heeft de lijst aan wijzigingen niet de allure van een grootschalige 6.0-update. Soortgelijke versies van andere apps gaan vaak gepaard met een compleet nieuwe interface of een belangrijke nieuwe functie. Geocaching is in grote lijnen zo’n beetje hetzelfde gebleven.

Geocaching laat zich het best omschrijven als schatzoeken met behulp van een GPS-ontvanger. Het doel is om een cache (verstopplaats) te vinden. Meestal is er sprake van een waterdichte doos met daarin een logboek en wat andere spulletjes. Met de app kun je de locatie van de verstopplaats vinden en bijvoorbeeld een notitie achterlaten. In Nederland zijn bijna 22.000 geocaches te vinden, op wereldschaal zelfs 2 miljoen.

Downloaden: Geocaching (€8,99, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 13:07
Categorie Navigatie
Onderwerp geocaching

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.