Upcoming: hilarische Nederlandse iPhone-app

Upcoming is een lachwekkende nieuwe Nederlandse iPhone-app. Hij staat bol van video's en leuke lijstjes en populaire gedeelde artikelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Upcoming Nederlandse iPhone-appAls je vatbaar bent voor filmpjes van katten die in een bad duiken en er zo snel mogelijk weer uit willen komen, voor honden die onschuldig kijken nadat ze een ravage hebben aangericht of voor de beste schwalbevideo’s, is het misschien verstandig Upcoming even te laten liggen tot het weekeinde. De gelijknamige website heeft een eigen iPhone-app uitgebracht waarin het stikt van artikelen met dat soort grappige inhoud. Daarnaast verzamelt de toepassing de meest gedeelde artikelen en video’s van andere Nederlandse websites.

Upcoming is in drie tabbladen verdeeld, waarbij de eerste de meest in het oog springende is. Dat tabblad heet Upcoming zelf en bevat de laatste artikelen van de redactie met fanatieke Twitteraars. Bovenin kun je vegen tusen vier uitgelichte artikelen en daaronder prijken twee lijsten: de nieuwste artikelen onder elkaar en de trending, meest gedeelde en gelikete artikelen onder elkaar. De lijst vult automatisch aan als je naar onderen scrollt en zo zwem je de eerste keer al tussen artikelkoppen als ’18 Idiote zoeksuggesties van Google’ en ’11 Bloemen waar kleuters met hun tengels vanaf moeten blijven’.

Upcoming overzicht eigen artikelen Upcoming artikel delen

Net niet verdwalen

Als je de inhoud op genre wil sorteren, kan je met een menubalk rechts schakelen tussen alles, entertainment, tech, politiek, WTF, sport, beroemdheden en lifestyle, en daaronder kan je nog kiezen uit de verschillende artikelen per redactielid. Onder elk artikel vind je ook nog drie links naar andere artikelen die je wellicht interesseren en bij elkaar verleidt de app je zo snel nog ‘even één lijstje’ mee te pakken. Gelukkig ziet de app er wel strak uit en blijft de tabbladenbalk onderin staan. Je verdwaalt er niet helemáál in.

Trending content van anderen

De eigen content is één deel van de inhoud van Upcoming. De andere twee tabbladen, Trending in NL en Trending Videos, vormen het andere deel. Daar worden vaak gedeelde en dus spraakmakende artikelen van andere Nederlandse sites op een rij gezet. Het is niet helemaal duidelijk hoe Upcoming de artikelen van bijvoorbeeld AD.nl, VKmag.nl en bijvoorbeeld NU.nl rangschikt. Actuele, minder actuele, populaire en minder populaire artikelen lijken een beetje door elkaar te staan. De videosectie toont helemaal geen tijdstip waarop een video is geplaatst. In beide gevallen zie je dus vooral aan de vaalrode knop in de thumbnail hoe populair een onderwerp is. Video’s, ook afkomstig van Dumpert.nl, openen in de app zelf. Trending artikelen openen in een pop-up in de app, zodat je niet naar Safari hoeft te ontsnappen. ‘Done’ volstaat om terug te keren naar de app.

Upcoming artikel opening Upcoming trending in NL

Niet origineel, wel grappig

Je kan er vraagtekens bij zetten hoe origineel de content is die Upcoming biedt. Websites als Buzzfeed en aggregatiesites als Reddit overlopen met dit soort lijstjes en videodumps. Na WTF.nl die eerder met een eigen app kwam, lijkt ook Upcoming wel erg gevormd naar die Amerikaanse voorbeelden. De humorapps Skoften.net Pro (gratis) en PiCDUMP (gratis) geven dankzij de uploadmogelijkheid (in het geval van Skoften op de site) wat meer ruimte voor Nederlandse content.

Maar ondanks dat is Upcoming misschien wel de grappigste Nederlandse iPhone-app na de introductie van de officiële Dumpert-app. Waar Skoften.net Pro en PiCDUMP soms een beetje incrowd worden, lijkt deze app ook wat geschikter voor moeders. De app staat bol van bewezen succesvolle en hapklare content. Want hoe vaak heb je al wel niet om klungelige katten gelachen op YouTube?

Downloaden: Upcoming (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 17:13
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp dumpert

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.