Geliefde weerapp WeatherPro krijgt iOS 7-schil

WeatherPro voor iPhone is aangepast op iOS 7 met een strakker uiterlijk, achtergrond-updates van de informatie en het parallax-effect op de kaar.

WeatherPro iPhone iOS 7De Duitse ontwikkelaar MeteoGroup hoeft zich beslist niet te schamen voor de geliefde weerapp WeatherPro: de applicatie staat nog altijd hoog aangeschreven bij weerliefhebbers en geniet een gemiddelde waardering van 4,5 sterren op 5337 beoordelingen in de Nederlandse App Store. Maar de nieuwe update die WeatherPro voorziet van een aangepast uiterlijk voor iOS 7, is wel erg zelfingenomen: “Gebruikers zullen enthousiast zijn over de nieuwe interface, inclusief het indrukwekkende parallax effect en de multitasking functionaliteit om data updates te ontvangen, zonder de App te openen“.

WeatherPro zet dus flink in op de mogelijkheden van iOS 7, al moeten we meteen zeggen dat het parallax-effect op de weerkaarten van de applicatie niet veel voorstelt. Je ziet de kaart nu meebewegen als je de iPhone kantelt, maar zo subtiel dat het eerder onrustig dan handig is. Dat de app automatisch bijgewerkt is op het moment dat je de app opent, is wel een welkome toevoeging – zeker als je de app regelmatig gebruikt.

WeatherPro iOS 7 iPhone WeatherPro iPhone kaart parallax iOS 7

Op het moment dat je de vernieuwde WeatherPro opent onder iOS 7, zal het vernieuwde uiterlijk vooral in het oog springen. De kleurenovergangen in de volledig blauwe interface hebben plaatsgemaakt voor een effen kleur blauw. Daardoor is informatie misschien wat moeilijker van elkaar te onderscheiden, maar het geheel ziet er wel moderner uit. De nieuwe interface lijkt bovendien de snelheid van de app wat ten goede te komen. Met name de uitgebreide weersvoorspelling in de grafiek die je kan benaderen vanuit het hoofdscherm, bdient soepel.

Downloaden: WeatherPro – De Weer App (€2,99, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 14:14
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.