Yahoo Weer strakgetrokken voor iOS 7

De populaire gratis weerapp Yahoo Weer is vernieuwd voor iOS 7. Het vergroot de leesbaarheid, maar lijkt gepaard te gaan met een foutje.

Yahoo Weer iOS7 Apple Design AwardAllerlei grote apps krijgen vandaag een update die de spanning voor 19.00 uur vanavond nog groter maakt: de overgang naar een uiterlijk dat in lijn is met iOS 7. Ook Yahoo Weer, de erg populaire gratis weerapplicatie die furore maakte met zijn strakke uiterlijk, doet mee met de visuele vernieuwingsdrang. Yahoo’s nieuwe logo prijkt op het app-icoon, de openingsfoto heeft het parallax-effect en kantelt dus mee met de iPhone en verder is de applicatie voorzien van een nieuw lettertype.

Yahoo Weer was juist een van de applicaties die helemaal bij de tijd leek toen Apple in juni aankondigde dat semi-transparante vlakken een van de dragende elementen van iOS 7 zouden zijn. Toch zijn ze aangepast in de weerapp. Ze laten nu minder van de achtergrondplaat doorschemeren terwijl je door de verschillende vlakken informatie scrollt.

Dat scrollen lijkt net iets soepeler te gaan dan voorheen, maar die aanpassing valt nog in het niet bij het nieuwe lettertype dat Yahoo Weer hanteert. De app heeft een slankere en hogere letter gekregen, die bovendien wat groter is uitgevallen dan het eerdere lettertype. Het vergroot de leesbaarheid van de applicatie enorm. Als je moest turen naar de dag- en weekverwachting, neerslag, details, zonsondergang en wind- en luchtdruk, kan je je hart ophalen. Overigens kan je voortaan zelf instellen in welke eenheden de windsnelheid wordt aangegeven. Ook kilometer per uur valt onder de opties.

Yahoo Weer iOS 7 grotere letter Yahoo Weer neerslag duidelijker

Op twee toestellen van ons had Yahoo Weer een probleempje toen we de vernieuwde app voor het eerst opstartten. De dagverwachting en de gegevens onder neerslag laadden toen niet. Bij de eerste keer de app herstarten was het euvel verholpen.

Downloaden: Yahoo Weer (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 14:10
Categorie Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.