Camera+ 4 helemaal klaar voor iOS 7

De geliefde foto-app Camera+ is voorzien van een verzorgder uiterlijk voor iOS 7 en heeft een exposure-compensatie vóór het foto's maken.

Camera Plus vernieuwd voor iOS 7Camera+ is bij de les en heeft zonet versie 4 uitgebracht voor de release van iOS 7. De applicatie heeft een op bijna alle elementen vernieuwd uiterlijk, maar maakt geen gebruik van de standaardelementen die in Apple’s nieuwe firmware voorhanden zijn. In plaats daarvan zegt ontwikkelaar Tap tap tap een ontwerp te hebben neergezet dat ‘netjes bij iOS 7 past’. Inhoudelijk is Camera+ ook onder het mes gegaan. Je kan draadloos printen via de AirPrint-functionaliteit en foto’s nu direct naar andere applicaties sturen.

De functie ‘Open in’ werkt met alle andere applicaties die op je iPhone staan en overweg kunnen met foto’s. In Dropbox sla je een foto op in de cloud; Instagram opent een foto bijvoorbeeld meteen in de vierkante uitsnede waar de app om bekend staan. De functionaliteit verschilt per app.

Er is trouwens op nog een vlak gedacht aan de Instagram-fans: Camera+ biedt nu optioneel een vierkante uitsnede in de viewfinder waarin je een foto maakt, zodat je de compositie op de plaat meteen kan aanpassen op de square pictures. Verder heeft Camera+ nu een compensatie voor de exposure als je een foto maakt. Zo kan je zien of een plaat tot donker of te licht is en kan je die waarde aanpassen, nog voordat je een foto schiet. Verder kan je foto’s nu versturen via AirDrop, een van de iOS 7-exclusieve functies die dus niet werkt op iPhones met oudere firmware erop.

Camera Plus Lightbox onder iOS 7 Camera Plus foto's aanpassen onder iOS 7

Maar het is de aangepaste interface die de show steelt. De interface is fijner en rustiger geworden. Knoppen zijn compacter maar nog steeds goed in te drukken en in de edit-modus zijn ze daarnaast voorzien van fraaie animaties. Verder zijn zowel de Lightbox waarin je gemaakte foto’s ziet als de viewfinder rustiger op het oog geworden. Camera+ is een nettere omgeving geworden om in te werken.

Downloaden: Camera+ (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 14:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.