iCulture speelt: Sports Car Challenge 2, Deadly Bullet en Dead Trigger 2 GvdW

De gratis 3D-shooter Dead Trigger 2 voor iPhone en iPad is Game van de Week en Sports Car Challenge 2 is een nieuwe gratis racegame.

ICS Sports Car Challenge iPad headerGamersgames. Sinds Farmville en Bejeweled de wereld veroverden, is dat een geaccepteerde krampachtige titel van traditionele games waarin je schiet, moordt of gewoon racet. Nou, dié hebben we vandaag in de iCulture speelt. De zombieshooter Dead Trigger 2 weerhoudt het leuke Nederlandse Qwhizzle van zijn Game van de Week-titel, we racen in Lamborghini’s en Bentley’s in Sports Car Challenge 2 en we besturen de kogels zelf in het bijzondere Deadly Bullet.

Sports Car Challenge 2: speelbare VW-showroom

ICS Sports Car Challenge 2 iOSHet eerste deel was goed voor 12 miljoen downloads, roept FishLabs trots. Maar succes en roem zijn vergankelijk in de App Store. Wie zou Sports Car Challenge nu nog noemen als iemand je vraagt om een goed racespel voor iOS? Sports Car Challenge 2 moet de serie terug in de spotlight brengen. Dat doet het met opgepoetste beelden, maar verder vooral dezelfde aanpak. Het is andermaal een speelbare showroom van auto’s uit de Volkswagen-groep. Je klimt achter het stuur van Audi, Bentley, Porsche, Lamborghini en Bugatti in dezelfde sneeuwomgevingen en op hetzelfde Shanghai-circuit als de voorganger. De decors zijn net zo klinisch als een Volkswagen-dashboard en ontdaan van opsmuk, waardoor het spel niet meekomt met de eerdere gratis racegames dit jaar. Ook het aantal speltypes is beperkter, maar daar staat dan ook weer wat tegenover: Sports Car Challenge 2 is volledig gratis. Geen in-app aankoop te bekennen.
Downloaden: Sports Car Challenge 2 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

ICS Sports Car Challenge 2 dashboard breed

Deadly Bullet: origineel en uitdagend

ICS Deadly Bullet iPad iPhoneAnd now for something completely different. Iets als Deadly Bullet zagen we nog niet eerder in de App Store. In de game bekijk je de wereld van boven en bestuur je kogels. Tik links in beeld om naar links bij te sturen, rechts voor rechts. Niet te lang, want dan draai je rondjes. Anders. Lastig. Maar het spel gooit je meteen in het diepe. In het eerste level heb je slechts drie kogels voor acht vijanden. Kogels vliegen net zo lang door totdat je ze tegen een muur of hard voorwerp botst. Vijanden doorzeven ze, explosieven penetreren ze, kratten doorboren ze. Dat laatste levert bonussen op die je inzet. Zo zet je tijdelijk meer kogels naast elkaar in of helpt een magneet je. Onverlet is Deadly Bullet op de goede manier moeilijk. De game heeft geen in-app aankopen en maakt het spel er zeker niet makkelijker mee en het niveau past bovendien helemaal in de sfeer. Deadly Bullet heeft een cool-factor van jewelste. Het kleurenpalet is roze maar stoer, de wereld bekijk je van boven maar is 3D en het doet zelfs wat denken aan de eerste twee GTA-games. De klap op de kogel: Deadly Bullet is volledig gratis.
Downloaden: Deadly Bullet (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Game van de Week: Dead Trigger 2

iPC Game van de WeekWe hebben nog nooit een game meegemaakt die de batterij van de iPhone zo snel leeg zuigt als Dead Trigger 2. Het is de kwade kant van het nieuwe zombieschietspel van Madfinger Games, een ontwikkelaar die technisch het allerbeste uit de iPhone en iPad weet te persen. En ook nu krijg je er wel wat voor terug: Dead Trigger 2 behoort tot de mooiste games in de App Store. Terwijl je door de ogen van de macho-pratende hoofdpersoon kijkt, vallen regendruppels op je scherm, glimmen waterplassen op de grond en is zelfs elke houten deur nog opgepoetst. De zombies zelf zien er ook allerminst slecht uit – maar daar houd je liever afstand van. Ze zijn met veel in Dead Trigger 2 en ze komen in allerlei gevaarlijke vormen. Het normale slachtvoer, maar ook kamikaze-dikkerds en bloedspugers maken het je flink zuur terwijl je door je kogels heen schiet. Je wilt niet zonder kogels eindigen, maar juist die kogels vergen geen in-app aankopen: die zijn beperkt voorradig in elk level, wat het spel spannend en eerlijk houdt. Wel investeer je in medicijnen en wapenupgrades, waar je helaas op moet wachten tussen het spelen door.

Dead Trigger 2 eindbaasMaar speel een bevrijdingsmissie, verdedigingsmissie of bevoorradingsmissie en je weet waarvoor je het doet. De korte missies van Dead Trigger 2 zijn krachtig. Spannend, leuk en met de juiste waardering voor je eigen kunnen. Zelfs als je met de besturing speelt waarin het eigenlijke schieten van je wordt overgenomen, word je nog altijd beloond voor beter mikken – in het hoofd. Een briljante besturingsoptie die de paniek tussen richten en schieten wegneemt en je meteen dieper in het spel sleurt. Een gevaar voor je batterij.
De video is afkomstig van de Android-versie.
Downloaden: Dead Trigger 2 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, sportgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.