WeChat voor iPhone heeft nu belfunctie en favoriete berichten

Met Messaging-app WeChat voor iPhone kun je nu gratis met andere WeChat-gebruikers bellen en favoriete berichten aanmaken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

WeChatMessaging-app WeChat heeft een update gekregen, waardoor je met de app nu gratis met andere WeChat-gebruikers kunt bellen. De populaire app is met meer dan 300 miljoen gebruikers een van de grootste en populairste instant messaging-apps ter wereld, al is de applicatie in Nederland en België nog steeds up and coming. Door de update kunnen gebruikers nu ook favoriete berichten aanmaken, bewerken en naar vrienden verzenden. Denk bijvoorbeeld aan berichten als “Ik ben vijf minuten later”, of “Tot zo”.


gesprekOok nieuw: je kunt jezelf voortaan aanmelden via e-mail en je chatgeschiedenis naar mensen mailen. Tot slot kunnen gebruikers nu handmatig bestanden verwijderen om ruimte te besparen en is er een nieuw voorbeeldgesprek met WeChat, om functies op uit te proberen. De nieuwe belfunctie vind je in gesprekken met vrienden onder het plusje, maar niet in het voorbeeldgesprek met WeChat. Onder het plusje vind je ook favoriete berichten. Je chatgeschiedenis en data bereik je via Me>>Settings>>General. Toen wij de app testten reageerde de app overigens nogal traag, hopelijk is dat een tijdelijk mankement.

Voor wie WeChat nog niet kent: je vindt in deze app snel je weg. Je voegt vrienden toe en begint privé of in groepsverband met ze te chatten. Daarnaast heeft WeChat ingesproken berichten en een walkie talkie-stand waarin je met 40 mensen tegelijk (!) realtime tegen elkaar kan praten, door steeds alleen maar een knop in te drukken. WeChat biedt verder de mogelijkheid om te videobellen met elkaar, maar je kan ook een chat met onbekenden in de buurt beginnen. En er is nóg een bijzondere functie: je kan los van de chats momenten delen met vrienden in de app, die vervolgens openstaan voor likes en reacties. Tel daar de stickers en geanimeerde smileys bij op, en je hebt een uitgebreider totaalpakket dan veel concurrenten.

Downloaden: WeChat (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.