iculture-biz
iCulture Biz
flowboard icoon

Presentaties geven met Flowboard voor Mac én iPad

Flowboard is een app om presentaties te maken: je maakt ze op de Mac en speelt ze af op de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

flowboard-apparaten
Bij presentaties geven denk je meteen aan PowerPoint en Keynote. Andere opties komen minder snel in beeld, omdat je immers ook nog de presentatie moet maken en dat gaat het makkelijkst op de desktop. Je installeert bijvoorbeeld Electric Slide of Splashtop Presenter om presentaties te geven die op de desktop zijn gemaakt. Maar het kan ook anders. Met Flowboard geef je presentaties op de iPad, nadat je ze eerst in Flowboard op de Mac hebt gemaakt.

Het mooie van Flowboard is dat de presentaties online worden bewaard, zodat je ze vanaf elke iPad of Mac kunt opvragen. Je bekijkt de presentaties offline, dus zelfs als internet uitvalt gaat jouw presentatie gewoon door. Je kunt Flowboard trouwens voor nog veel meer gebruiken, zoals een slidedoc (een document die uit meerdere dia’s bestaat), een videopresentatie voor conferenties of een elektronische perskit. Ook bij cursussen, bij het presenteren van kunstprojecten of productlanceringen kun je met Flowboard aan de slag, om snel iets toonbaars te maken. Je kiest uit een van de 25 templates, die interactief zijn. Het idee is dat je niet de ene dia na de andere doorbladert, maar dat de presentatie interactief is. Je kunt vanuit de ene Flowboard naar de andere verwijzen. Elk plaatje of tekstitem kan een knop zijn, die je naar een ander deel uit de presentatie doorstuurt. Je deelt je presentatie via een URL.

flowboard-hello

Hoewel je een oneindig aantal dia’s/pagina’s aan je presentatie kunt toevoegen, raadt Flowboard aan om ze te beperken tot 20 stuks. Je kunt immers altijd linken naar een andere presentatie of een PDF-bestand embedden. Een handleiding is trouwens ook niet nodig, want alles wijst zich vanzelf. Elke template heeft zes lay-outs om uit te kiezen. Bevalt het niet, dan kun je het ook zelf aanpassen.

Flowboard voor Mac kost €8,99 en gaat daarna omhoog naar €17,99. De iPad-app is gratis.

Pluspunten

  • Wijst zich vanzelf
  • Creatief

Minpunten

  • Beperkter dan Keynote en PowerPoint

flowboard-ipad

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die interessant zijn voor ondernemers en zakelijke gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 19:35
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, presentatie
Devices Mac, MacBook
Software macOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.