Game-update: Supermarket Mania 2, Metalstorm Online, Spoing en Catch the Candy

In de Game-update vandaag vier nieuwe en toegankelijke spellen: Spoing, Catch the Candy en MetalStorm Online. In Supermarket Mania 2 voor de iPhone speel je een kassabediende en moet je een supermarkt runnen.

GU DO Catch the Candy voor iPhone en iPod touchVier nieuwe games staan vandaag centraal in de vaste Game-update op iPhoneclub.nl. Tom Cruises-in-de-dop kunnen zich storten op een nieuw online speelbaar straaljager-schietspel dat geen cent kost. Als je altijd al supermarktbediende wilde worden, is er ook een game geknipt voor je en als je van snoep of schattige games houdt, kun je bijna niet om Catch the Candy heen. Alleen hoe leggen we Spoing nou uit? Een voorschot: alle vier hieronder genoemde spellen zijn de moeite waard.

Nieuw en hectisch: Supermarket Mania 2

GU DO Supermarket Mania 2 voor iPhone en iPod touchIn Supermarket Mania 2 bestuur je nog steeds het blonde meisje Nikki dat in haar eentje een complete supermarkt moet runnen. In totaal zijn er tachtig levels vol met actie als schappen vullen, kassabediende spelen en smerige gangpaden schoonmaken. Er zijn echter ook wat taken bijgekomen. Sommige supermarkten hebben een venster waaraan regelmatig een bezorger een bestelling komt ophalen. Ook kun je een croissant en drankjes klaarmaken zodat een klant wat meer geduld heeft bij het winkelen. Supermarket Mania 2 is een tikkeltje hectischer dan haar voorganger door deze vernieuwingen. Het blijft een stupide idee, een spel omtrent het stressvolle bestaan van een eenzame supermarktbediende, maar Supermarket Mania 2 is een lekker en vlot wegspelend tussendoortje.
Downloaden: Supermarket Mania 2 (gratis, volledige versie in-app te koop)

Nieuw en duister: Spoing

GU DO Spoing voor iPhone en iPod touchDe achtergronden bevatten kleur, maar de omgevingen in Spoing zijn zwart, de vijanden zijn veelal zwart en jij bent zwart. Een zwart stekelig balletje pluis, om precies te zijn. In Spoing spring je van elastiek naar elastiek om aan het einde van het level te komen. Je trekt een touw jouw kant op en je pluis vliegt in de tegenovergestelde richting. Er zijn in totaal vijftig ‘grotten’ die je in een gegeven tijd moet halen. Tijd rekken doe je door groene diamantjes te sparen. Blauwe elastieken geven een opslagpunt waar je op terugkomt als het fout gaat. In de eerste levels loert het gevaar vooral vanuit plantjes die zaadjes schieten, maar later worden de sprongen zelf ook moeilijker. Als het tegenzit, kun je jezelf opvrolijken door te kiezen voor een ander nummer. Er zit standaard één rustig nummer in en er zijn drie opzwepende liedjes, maar je kan ook je eigen nummers toevoegen. Dat de diamantjes muziek maken, is een geweldige aanvulling. Spoing balanceert tussen ingenieus en frustrerend.
Downloaden: Spoing (€0,79)

Nieuw en vrolijk: Catch the Candy

GU DO Catch the Candy instructielevelEindelijk is ‘ie uitgekomen. Catch the Candy was een van de eerste Trailers van de Dag in een van de eerste dagelijkse Game-updates en dat is niet voor niets. De vrolijkheid spat van het scherm in het onschuldige spelletje waarin je een blauwe haarbal speelt die snoep moet eten. De snoep is te bereiken door je uitrekbare arm aan alles vast te klampen dat los en vast zit. Je balletje kleeft al aan objecten als je er simpel op klikt. De uitdaging is er op een goede manier afspringen en zo van object naar object te bewegen. Catch the Candy bevat 53 levels en vervolgupdates zijn reeds aangekondigd. Tot dusver valt er echter genoeg te beleven in het spel. In tegenstelling tot Spoing zijn de levels hier reuze afwisselend. Het ene moment spring je tussen bomen, het volgende ben je een biljartbal.
Downloaden: Catch the Candy (€0,79)

Trailer van de Dag: MetalStorm Online

MetalStorm Online is een nieuwe free-to-play online game voor de iPhone. Na een korte training waarin je leert hoe je je straaljager moet bewegen door de iPhone te kantelen, kun je raketten, kanonnen en andere uitbreidingen kopen om je gevechtsvliegtuig beter te maken. Daarna kun je kiezen uit twee spelmodi. Je kan vliegen met een andere speler samen en het opnemen tegen horde na horde computergestuurde luchtvechters, of je kan een duel aangaan tegen een andere speler. Voor aanvang van elke pot kun je nieuwe uitrusting kopen en daar schuilt het verdienmodel van MetalStorm. De raketten en wapens die je kan kopen via in app-aankopen zijn een stuk beter dan de toegankelijke modellen. ‘Gelukkig’ kan je echt geld in het spel investeren om de wapens te kopen. MetalStorm Online is een beetje wennen qua besturing maar ziet er goed uit en biedt indrukwekkende luchtgevechten.
Downloaden: MetalStorm Online (gratis)

Krijg je ook geen genoeg van de Game-update?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2011, 18:43
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, spoing, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.