Taiwanese iOS-gebruikers mogen apps 7 dagen testen

Apple gaat akkoord met een wet voor consumenten in Taiwan die inhoudt dat apps maar liefst zeven dagen geprobeerd mogen worden. Bevalt die niet, dan krijgen consumenten geld terug.

Apple-Store-applicaties-uitspugenEen Taiwanese wet om consumenten te beschermen schrijft voor dat producten die op internet worden gekocht, binnen zeven dagen mogen worden ingeruild als ze niet bevallen. Apple handelde in strijd met die regels door haar kortstondige niet goed-geld-terug-beleid van applicaties uit de App Store, maar is nu gezwicht. Het gevolg is dat Taiwanese iPhone-gebruikers tot zeven dagen na de aankoop van een applicatie, hun geld ervoor kunnen terugvragen. Ruim genoeg tijd om een gemiddelde iPhone-game uit te spelen.


Dat meldt de Economic Times of India. Taiwan zette Apple (en Google) twee weken geleden het mes op de keel om tot overeenstemming te komen met de nieuwe wet, anders zouden er maatregelen getroffen worden. Apple is dus gezwicht voor dat dreigement. Google niet. Zij krijgen volgens de website een boete van 24.350 euro; een boetebedrag dat een peulenschil lijkt in verhouding met de kosten die het massaal inruilen van apps met zich mee kan brengen. Maar als Google alsnog niet gehoorzaamt voor 1 juli, volgt er mogelijk een identieke boete.

Het is vooralsnog niet bekend of Apple andere maatregelen treft om het inruilen van applicaties onaantrekkelijker te maken.

Je kan je voorstellen: als iPhone-bezitters massaal een populaire iPhone-game als Backstab downloaden ter waarde van 5,49 euro, het spel binnen enkele uren uitspelen en dan hun geld ervoor terugvragen; dan loopt dat aardig in de papieren.

Via 9to5Mac

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juni 2011 om 18:35
Categorie
Uncategorized

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.