Game-update: nieuwe Wordfeud-achtige, Race Illegal, To-Fu 2 en King of Dragon Pass

King of Dragon Pass is een uniek spel voor de iPhone en iPod touch waarin je verhalen voorgeschoteld krijgt en die als koning moet oplossen. To-Fu 2, Race Illegal en Wordsmith zijn andere nieuwe games.

GU DO Illegal Racing iPhone iPod touch header“Mijnheer, nieuws van het front. Er zijn nieuwe troepen gearriveerd, vier stuks. Wordsmith legt zich toe op het smeden van woorden en overlegt ditmaal zelfs drie handlangers. To-Fu is terug, mijnheer, en ditmaal poogt hij nog meer obstakels op zijn weg te overwinnen terwijl hij zich van de ene muur naar de andere werpt. En dan zijn er zomaar illegale straatracers. Niemand zag die aankomen, mijnheer. Niemand.” “En de vierde speler om rekening mee te houden?” “Dat zijn wij zelf, mijnheer.”

Woorden smeden met vier spelers: Wordsmith

GU DO Wordsmith Pro iPhone iPod touchEr is een nieuwe strijder in het koninkrijk van woordspellen dat momenteel wordt geregeerd door Wordfeud. Wordsmith is zijn naam en zijn wapen: gratis woorden leggen met maximaal vier spelers. Geef van tevoren aan met hoeveel man je wilt spelen, wat de tijdslimiet is waarin een andere speler zijn beurt moet voltooien en tegen wie je wilt spelen. Heb je nog geen vrienden? Dan vindt Wordsmith er zelf wel een paar bij elkaar. Verder is Wordsmith grotendeels hetzelfde als andere Engelstalige afgevaardigden in het genre. Op een lichtbruin speelbord van 15 bij 15 vakjes leg je woorden aan, te beginnen bij de ster in het midden. Op het bord staan dubbele en drie-keer letter- en woordwaardes waarmee je flink hogere scores voor je woorden kan halen. In de gratis versie zijn advertenties aanwezig en kun je de tijdslimiet instellen als onbeperkt, één maand of drie maanden. In de Pro-versie zijn de reclames weggepoetst en kun je ook allerlei schappelijke tijden daartussen kiezen. Met al die verschillende tijden voor je volgende beurt, vergt het spel vermoedelijk iets meer aandacht dan Wordfeud waarin je al je potjes ongeveer tegelijk kan bijwerken. Maar ja, je weet zelf vast al dat dit soort spelletjes totáál niet verslavend zijn. Dus wie ligt daar nou wakker van?
Downloaden: Wordsmith Pro (€0,79, universele app)
Downloaden: Wordsmith Lite (gratis, universele app)

Nu al deel twee van To-Fu

GU DO To-Fu 2 iPhone iPod touchDe laatste keer dat we over To-Fu schreven op iPhoneclub was op 26 juni dit jaar. Toen was To-Fu: The Trials of Chi net een maand uit. En nu – slechts vijf maanden na het eerste deel – is er al een vervolg uitgebracht! To-Fu 2 bevat 100 nieuwe levels, schuine randen waar je vanaf kan lanceren en een gloednieuwe time trial modus. In elk level zijn bovendien weer 3 emblemen te verzamelen, dus de trouwe fan van To-Fu krijgt wat voor zijn kiezen. De basis is nog steeds dat je de plakkerige To-Fu uitrekt en lanceert door hem te swipen en dat elke keer opnieuw doet als je op een nieuw platform bent geland. Deel twee bouwt helaas niet echt anders uit dan het eerste deel en daardoor is To-Fu 2 vooral meer van hetzelfde. Het voelt wat kunstmatig gerekt.
Downloaden: To-Fu 2 (€0,79)

Uit het niets: Race Illegal

GU DO Illegal Racing iPhone screenshotHoeveel gameontwikkelaars onder uitgever Chillingo zouden overspannen zijn om het feit dat Chillingo elke week minstens één game wil uitgeven in de App Store? We hebben geen idee waar Race Illegal: High Speed 3D ineens vandaan komt en hoe lang het in de pijplijn van de ontwikkelaar heeft gezeten. Het is er opeens. Opvallend. EA heeft Need for Speed. EA koopt Chillingo. Chillingo heeft opeens een Need for Speed-achtige game. Alle elementen van over-de-top racen zitten in Race Illegal. Er spurten boosts uit de auto’s tussen de uitlaten in, anderen rammen wordt beloond in plaats van gestraft en strepen overal in beeld benadrukken het gevoel van snelheid. Het heeft verschillende speltypes als een quick drive, campagne, driftwedstrijden en beuk-bonanza’s. Bovendien kan je de auto een kleurtje en een stickertje geven. Race Illegal is generiek tot en met, maar heeft een genereuze prijs. 79 Eurocent kost deze budgetvariant op Need for Speed.
Downloaden: Race Illegal: High Speed 3D (€0,79)

Trailer van de Dag: King of Dragon Pass

En nu iets totaal anders. King of Dragon Pass is niet zomaar een spel, maar een tekstueel avontuur waarin jij – de koning – beslissingen neemt en zo het verhaal bepaalt. De ‘levels’ in Dragon Pass zijn scenario’s – hoofdstukken eigenlijk – die zich voordoen en waarop jij moet anticiperen. Er zijn bijna 500 van die hoofdstukken, grofweg op te splitsen in twee hoofdopdrachten die zich in het verhaal ontvouwen. King of Dragon Pass slaat de progressie in de veelal korte scenario’s automatisch op en kan je zelfs een verhaal voorschotelen als je twee minuten op een trein wacht. Raadgevers staan voor je paraat om ingezet te worden en oplossingen aan te dragen, maar niet alle lieden staan natuurlijk op één lijn. Het is wikken en wegen geblazen. King of Dragon Pass is een uniek, nooit eerder op de iPhone en iPod touch gezien soort spel dat 7,99 euro kost in de App Store. Duur? Nee. Dat is een uitstekende prijs voor een ervaring die zo diep gaat en die zo veel meer intrigeert dan dit geld aan spelletjes van 79 eurocent bij elkaar. Wie durft?
Downloaden: King of Dragon Pass (€7,99)

E-yo Captain Jack, bring me back to the Game-updates.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 18:31
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, game, iculture speelt, racegame, woordspel, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.