Rustgevend sportspel Touchgrind BMX nu ook voor de iPad

Touchgrind BMX heeft een update gekregen waardoor het spel nu ook op de iPad en iPad 2 werkt. In het spel spelen je vingers de benen waarmee je trucjes kan uithalen op de fiets.

Touchgrind BMX voor de iPadTouchgrind BMX is vernieuwd en nu voorzien van universele ondersteuning, waardoor de iPhone-game ook voor het tablet van Apple is geoptimaliseerd. In dit spel stellen je vingers je benen voor waarmee je stunts uithaalt op een BMX-fiets of een driewieler. Door er rare capriolen mee uit te halen over het scherm, voer je allerlei bewegingen uit. Er zijn verschillende missies die je kan uitvoeren en uiteraard staan daar beloningen tegenover: het spel geeft je bij tijd en wijle nieuwe decors en nieuwe fietsen. Maar de troef zit hem niet zozeer in de originele besturing of in de herspelbaarheid.

Het zijn de beelden die de show stelen. Ze waren op de iPhone al indrukwekkend en voelen zich net zo thuis op de iPad. De omgevingen ogen misschien een beetje steriel maar ze zien er werkelijk superstrak uit. De replays met verschillende camerastandpunten zijn de moeite waard om te bekijken en dat wisten de makers, want je kan de video’s rechtstreeks doorzetten naar YouTube. Het geluid is minimalistisch toegepast maar kraakhelder en komt erg realistisch over. Het beeld en geluid bij elkaar opgeteld maakt het van Touchgrind BMX een verrassend rustgevende ervaring voor een spel die een extreme sport in beeld brengt.

De iPad-ondersteuning heeft een tijdje op zich laten wachten maar komt met een indrukwekkende mogelijkheid: via AirPlay kun je het beeld van de iPad in volle glorie op de televisie weergeven.

Downloaden: Touchgrind BMX (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 17:04
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.