Game-update: Final Fantasy Tactics ingediend bij Apple, Wooords, Groove Coaster en To-Fu tijdelijk gratis

Dit keer in de game-update: Final Fantasy Tactics: The War of the Lions is eindelijk bij Apple ingediend, Wooords is een bliksemsnel woordspelletje, Groove Coaster maakt van muziekgames een visuele belevenis en To-Fu: The Trials of Chi is een plakkerige platformer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Final Fantasy Tactics: The War of the LionsHet heeft even mogen duren, maar vandaag is dan toch eindelijk Square Enix’ port van Final Fantasy Tactics ingediend bij Apple. Verder bewegen we ons in deze game-update door virtuele muziekwerelden met Groove Coaster, spelen we vliegensvlug met woorden in Wooords en schieten we gratis door platformlevels in het verre oosten met To-Fu: The Trials of Chi.

Bliksemsnel: Wooords

WooordsEr was een tijd waarin woordspelletjes helemaal niet zo hip waren. Ze werden alleen gespeeld door de meest fanatieke taalpuristen, die het in huis hadden liggen om even te bekomen van een lange werkweek als eindredacteur of neerlandicus. Een tijd die definitief tot het verleden hoort sinds de komst van Words with Friends. In Wooords moet je zwevende letters zo snel mogelijk te combineren tot woorden tussen de twee en negen letters. Ieder woord moet de letter die het spel omcirkelt bevatten. Onderaan het speelveld loopt langzaam een balk leeg, met als score jouw IQ er bovenop geplakt. Want vergis je niet: een slechte score in dit spel staat natuurlijk gelijk aan een laag denkniveau in het dagelijks leven.
Downloaden: Wooords (€0,79)

Final Fantasy Tactics: The War of the Lions bij Apple ingediend

Final Fantasy Tactics: The War of the LionsFinal Fantasy Tactics: The War of the Lions is een bekende naam onder klassieke gamers. Deze origineel op de Playstation (1) uitgebrachte game combineerde strategie en rpg-elementen tot een met intriges gevuld avontuur. Toen Square Enix een trailer uitbracht van een iPhone-port, beloofde deze dat het spel in 2010 in de App Store zou staan. Het ene uitstel na het ander volgde, tot het punt dat het spel bijna een jaar langer in ontwikkeling was. Het wachten is gelukkig voorbij: via Facebook heeft de ontwikkelaar laten weten dat de game naar Apple voor goedkeuring is gestuurd, waarna hij klaar is om in de App Store te verschijnen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tijdelijk gratis: To-Fu: The Trials of Chi

To-Fu: The Trials of ChiIn mei schreven we voor het eerst over To-Fu: The Trials of Chi. In deze inventieve platformer spring je als een blok tofu door levels heen en blijf je op muren en aan het plafond plakken. Dat lijkt een oneerlijke vaardigheid, maar blijkt later absoluut nodig te zijn. Je moet je namelijk door kamers heen bewegen waar alle kanten bezaaid zijn met dodelijke stekels. De levels worden pas echt moeilijk wanneer je probeert om alle verspreide bollen te verzamelen en wil voldoen aan het optionele maximale aantal sprongen.
Downloaden: To-Fu: The Trials of Chi (tijdelijks gratis)

Trailer van de dag: Groove Coaster

Groove CoasterDe paar muziekgames die je in de App Store vindt zijn maar statisch. Je tapt op het ritme van de muziek op bepaalde plekken op het scherm, zonder dat er al teveel in het beeld verandert. Geef ons dan maar Groove Coaster, een spel waarin je abstract rondvliegt op de maat van de muziek. Je volgt een lijn, waarin zich bij bepaalde knikken bolletjes bevinden waar je op het juiste moment op moet tappen. Het is hetzelfde dat we gewend zijn van Tap Tap Radiation, maar het ziet er zoveel toffer uit.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer game-updates? Hier!

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.