Game-update: Nieuwe vogel in Angry Birds: Seasons, Theme Park remake, Cubes vs. Spheres en Spectaculator

Deze game-update kijken we naar de nu in Angry Birds: Seasons beschikbare Mighty Eagle, de naar iOS komende remake van Theme Park, de 3D physics game Cubes vs. Spheres en de ZX Spectrum-emulator Spectaculator.

The Mighty EagleEindelijk, een makkelijke manier om ons door de levels van Angry Birds: Seasons heen te blazen. De Mighty Eagle verscheen eerder al in het originele spel, maar helpt ons vanaf vandaag ook door de seizoensgebaseerde game heen. Perfect getimed, want zo kunnen we het spel snel afronden en ons klaarmaken voor EA’s remake van het legendarische pretparkbouwspel Theme Park. Verder kijken we in deze game-update naar het kubus-hatende Cubes vs. Spheres en spelen we retro-spellen dankzij de ZX Spectrum-emulator Spectaculator.

EA brengt Theme Park gratis naar de iPhone

Theme Park iPhoneVroeger had je Rollercoaster Tycoon en Theme Park. In beide spellen was je druk bezig met het bouwen, onderhouden en vooral het bewonderen van je pretpark. Theme Park en zijn vervolgen waren vooral erg tof, omdat je nadat je een achtbaan had gemaakt er ook echt een ritje in kon maken. Het was echter een tijdje stil rond de franchise, maar op GamesCom bracht EA de titel weer boven tafel. Wat blijkt: het spel wordt als freemium game uitgebracht voor de iPhone. Het gaat om een remake, waarbij de graphics van het origineel flink worden verbeterd. Spelers kunnen met behulp van een in-app winkel extra spelgeld kopen, om zo sneller je doelen te behalen. Ook de attracties zijn naar deze tijd gebracht: je kunt zelfs achtbanen van EA’s spellen Mass Effect en Dragon Age maken. Wanneer het spel precies uitkomt is helaas nog de vraag.

Nieuw: Cubes vs. Spheres

Cubes vs. SpheresHet komt niet vaak voor dat we een driedimensionale physics-game op de iPhone tegenkomen. Raar, want spellen zoals Cut the Rope laten zien dat dergelijke mechanieken in ieder geval in twee dimensies prima op de iPhone werken. Cubes vs. Spheres biedt gelukkig solaas. Nou ja, soort van. Het idee is simpel: je hebt drie verschillende knoppen, die ieder een andere sphere (bol) activeren. Tap of swipe op een van de kubussen op het scherm om deze daar naartoe te gooien. Ze hebben alle zes andere speciale vaardigheden, die je moet combineren om alles van het scherm te vagen. Ze stuiteren ook tegen elkaar aan, waardoor je ze af en toe ook om kunt bowlen.
Downloaden: 5Cubes vs. Spheres (€0,79)

De machtige adelaar landt in Angry Birds: Seasons

The Mighty EagleSpelers van de ‘gewone’ Angry Birds hebben hem wellicht al voorbij zien komen: De Mighty Eagle. Deze zeer imposante vogel wordt daar al als in-app aankoop aangeboden voor spelers die moeite hebben om een lastig level door te komen. Je schiet deze vogel zelf niet weg met je katapult, maar lanceert enkel een steentje waar hij op afkomt. Alles dat hij in zijn baan naar de grond en weer terug naar de lucht tegenkomt wordt weggevaagd. Spelers van Angry Birds Seasons mogen nu ook met deze reuzenvogel aan de slag: daar is hij namelijk nu ook voor de in-app prijs van €0,79 beschikbaar.
Downloaden: Angry Birds: Seasons (€0,79)

Trailer van de dag: Spectaculator

SpectaculatorWij hebben er nog een op zolder liggen, zo’n ZX Spectrum. De alleen uit een toetsenbord bestaande computer moest aangesloten worden op een televisie, om vanaf daar vervolgens op archaïsche wijze computerprogramma’s op te starten. Het was traag en onhandig, maar toen het apparaat uitkwam was men nog maar weinig anders gewend. De makers van Spectaculator hielden er wel van en hebben een emulator voor de iPhone gemaakt die het oude apparaat simuleert. Waarom dit in de Game-update genoemd word? Via de emulator kun je spellen voor deze oude bak op je telefoon spelen. De betaalde versie van de app biedt een aantal klassiekers aan, zoals 3D Starstrike en Dynamite Dan, terwijl de gratis app spellen bevat die recentelijk speciaal voor de emulator werden ontwikkeld.
Downloaden: Spectaculator (€1,59)
Downloaden: Spectaculator Free Edition (gratis)

Op zoek naar een andere Game-update? Kijk hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.