iPad-app Dagblad van het Noorden komt in september

De krant Dagblad van het Noorden komt op 30 september met een eigen iPad-applicatie. Die wordt vergelijkbaar met de app van concerngenoot Leeuwarder Courant, maar heeft wat extra features.

DvhN op de iPadDe Drents-Groningse krant Dagblad van het Noorden komt op 30 september met een eigen iPad-applicatie. Die zal gepositioneerd worden tussen de snelheid van de website en de diepgang van de krant in. Qua uiterlijk zal de applicatie van Dagblad van het Noorden veel overeenkomsten tonen met de app van concerngenoot Leeuwarder Courant.


Hans-Jacob de Gier van het dagblad zegt erin te geloven dat de iPad-applicatie voor de toekomst een mooie manier is om het regionale nieuws te consumeren. De Gier: “De app lijkt op die van de Leeuwarder Courant, maar er worden wel wat extra features ingezet.” Ook de redactionele formule zal in grote lijnen hetzelfde zijn. Er worden gespecialiseerde journalisten binnen de redactie aangewezen die de iPad-app voorzien van actuele berichtgeving. Een maandabonnement gaat 11,99 euro kosten. Dat is hetzelfde bedrag als bij de concerngenoot.

De Leeuwarder Courant vertelde iPadclub twee maanden na de uitgave van haar iPad-app dat ze de verwachtingen flink opschroeft voor het aantal abonnees. In het voorjaar van 2012 wil het Friese dagblad 450 vaste iPad-abonnees hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 augustus 2011 om 11:50
Categorie
Kiosk
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.