KPN maakt details bekend over Interactieve TV Online op iPad

KPN heeft vanmiddag op een persbijeenkomst meer details bekendgemaakt over Interactieve TV Online, een dienst waarbij je live televisie kunt kijken op je iPad en laptop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kpn interactief tvVanaf 15 september is het zover: dan biedt KPN haar klanten de mogelijkheid om live-televisie te kijken op de iPad en laptop. We schreven eerder al over de plannen van KPN om de bestaande dienst Interactieve TV uit te breiden met mobiele functies. Onder de nieuwe naam Interactieve TV Online (iTV Online) wordt het mogelijk om overal in en om het huis live-televisie te kijken via je iPad of laptop. KPN maakte vanmiddag op een persbijeenkomst alle details bekend.

Zo wordt het mogelijk om live te kijken naar 20 populaire tv-zenders, aangevuld met interactieve diensten. Standaard zitten de volgende zenders in het pakket: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, NET 5, Veronica/Disney XD, National Geographic, Humor TV 24, NOS Journaal 24, 13street, CNN, BBC World News, TV5 en SlamTV. Ook JimJam en Studio 100 TV zijn te bekijken, maar voorlopig alleen via je laptop en er is een aanvullend Kidspakket (betaald) voor vereist. In de toekomst zullen er nog meer zenders in het pakket worden opgenomen.

Bestaande klanten hoeven niets extra’s te betalen voor de functie: iTV Online komt standaard beschikbaar voor alle huishoudens die al klant zijn van Interactieve TV van KPN. In Nederland gaat het daarbij om zo’n 416.000 huishoudens. Het is niet mogelijk om onderweg in de trein of op vakantie televisie te kijken, want de dienst werkt alleen via je eigen internetaansluiting thuis. Wil je toch live tv-kijken, dan ben je aangewezen op diensten van andere partijen, zoals de SlingBox. Interactieve TV Online werkt via je draadloze netwerk thuis: de beelden worden vanuit je tv-kastje via Wi-Fi verspreid rondom het huis.

kpn interactieve tv ipad

Hoe werkt het tv-kijken op de iPad nu precies? Om iTV Online op je iPad te gebruiken moet je de gratis KPN Interactieve TV Online-app uit de App Store downloaden. Deze is vanaf 15 september beschikbaar. Je maakt op de iPad verbinding via Wi-Fi en kunt daarna naar alle beschikbare zenders gaan kijken. Daarbij is het ook mogelijk om live-tv te pauzeren, bijvoorbeeld voor een sanitaire stop. Even later kun je zonder onderbreking weer verder kijken. Wel is het zo dat nog niet alle functies op de iPad beschikbaar zijn. Op de laptop is het bijvoorbeeld mogelijk om on demand-uitzendingen te kijken van Programma Gemist. Ook kun je op de laptop films huren bij Videoland en de programmagids raadplegen. Op de iPad is dat nog niet mogelijk, maar KPN streeft ernaar om dat verschil op termijn op te lossen. Heb je het Opnemen Pakket afgesloten, dan kun je onderweg met je laptop ook opnames inplannen. Ook dat is op de iPad nog niet mogelijk.

Meer info: KPN Interactieve TV Online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.