Sociale browser RockMelt krijgt iPhone-app

Vorig jaar kondigde de bekende webbrowser Firefox al een iPhone app aan, Firefox Home. Vandaag is het de beurt aan RockMelt, een sociale browser die een diepe integratie met Facebook en Twitter heeft. RockMelt is een relatief kleine browser die sinds afgelopen november bestaat en claimt de browser opnieuw uitgevonden te hebben. Zo kun je […]
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

rockmeit iphone browserVorig jaar kondigde de bekende webbrowser Firefox al een iPhone app aan, Firefox Home. Vandaag is het de beurt aan RockMelt, een sociale browser die een diepe integratie met Facebook en Twitter heeft. RockMelt is een relatief kleine browser die sinds afgelopen november bestaat en claimt de browser opnieuw uitgevonden te hebben. Zo kun je de browser aan je Facebook-account koppelen waardoor de browser automatisch synchroniseert als je deze op een andere computer installeert.

Rockmelt iPhone appDaarnaast heeft de browser ook een ingebouwde optie om webpagina’s via Facebook of Twitter te delen. In tegenstelling tot de meeste mobiele browsers die proberen een normale browser te imiteren, richt de RockMelt app zich op de ‘App Edge’. Deze App Edge bevat namelijk al je RSS-feeds en sociale media die ook in de RockMelt-browser op de desktop staan. De app synchroniseert tussen de iPhone-app en de browser, zonder dat je instellingen hoeft te doen. In de iPhone-app kun je straks websites opslaan in je ‘View later’-lijst en je vindt er ook je bookmarks en Facebook-updates. Daarnaast is het mogelijk om vanuit de app updates te plaatsen op Facebook of een berichtje op Twitter te zetten.

Een ander voordeel van deze app ten opzichte van je normale browser is dat je niet een aparte RSS-reader nodig hebt zoals Reeder, maar direct vanuit de app het nieuwste verhaal van je favoriete website kan lezen.

En ja, je kan in deze browser natuurlijk ook gewoon websites bezoeken. Gebruik je geen RockMelt of wil je niet wachten? Dan kun je ook Firefox Home gebruiken. Hier moet je echter wel wat voor installeren in je browser.

Downloaden: RockMeIt (gratis)
Ook genoemd: Firefox Home (gratis)
Via: VentureBeat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 22:38
Categorie Diensten
Onderwerp webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.