Highlights voor iPad: aanraders op basis van Foursquare en Gowalla-checkins

Highlights plukt alle locatierecensies van Gowalla en Foursquare, om ze samengevoegd in de app te tonen. Foto's en locatie-info worden ook getoond.

HighlightsFoursquare en Gowalla worden niet alleen gebruikt om in te checken op allerlei locaties, maar je kunt er ook tips mee achterlaten. Soms zijn er zoveel tips voor een bepaalde locatie voorhanden dat het meer zin heeft om even in Foursquare of Gowalla te kijken, dan een gespecialiseerde restaurant-app te starten of Google Maps-recensies te lezen. Er is echter een probleem: beide apps zijn niet ingericht om makkelijk door locaties heen te bladeren. De bedenker van Highlights zag daarom een gat in de markt; deze app combineert informatie van de genoemde incheckdiensten in een lijst of kaart, gevuld met toeristische trekpleisters, horecagelegenheden en bijzondere gebouwen.

Alle op Gowalla en Foursquare achtergelaten recensies worden door Highlights geladen en krijgen een universele beoordeling toegewezen. Door in de app aan te geven waar je precies naar op zoek bent verschijnen er verschillende locaties op de kaart of in de lijst. Tap je hier op, dan kun je alle incheckrecensies er eens rustig op nalezen. Ook alle genomen foto’s worden netjes onder de locatie gesorteerd, zodat je binnen een kijkje kunt nemen in dat ene restaurant, voordat je er naartoe gaat. Belangrijke basisinfo, zoals de openingstijden, het telefoonnummer en het adres zijn ook terug te vinden.

Het is ook mogelijk om de populairste plekken bij jou in de omgeving te bekijken. Dit zijn doorgaans de locaties waar gebruikers het vaakst een recensies bij hebben achtergelaten. Ben je op zoek naar iets specifieks, dan is het mogelijk om deze lijst van populaire locaties te filteren op onderwerp. Zo bekijk je makkelijk bijvoorbeeld alle restaurants of musea. De app in universeel, wat betekent dat je hem naast je iPad ook op je iPhone kunt gebruiken.

Downloaden: Highlights (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 21:40
Categorieën Reizen, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.