Game-update: Groove Coaster, Space is Key, GTA: Chinatown Wars en Desert Zombie: Last Stand

Een trippy muziekgame neemt je op reis door wilde computermuziek in Groove Coaster. Verder vandaag: Space is Key, Grand Theft Auto: Chinatown Wars en Desert Zombie: Last Stand

Grand Theft Auto: Chinatown WarsWe hebben onze gloeistokjes er vandaag even bij gepakt. Groove Coaster is namelijk een muziekgame met een eigen persoonlijkheid, die ons het gevoel geeft midden in een Rave te staan. Verder vandaag: Space is Key is een tandenknarsend moeilijke game met een retro-vibe, er is flink in de prijs van GTA: Chinatown Wars gehakt en Desert Zombie: Last Stand is een shooter die gebruik maakt van de Unreal-engine.

Nieuw: Groove Coaster

Groove CoasterMuziekgames zijn vaak neutraal in karakter. Statische achtergronden sieren het speelveld, terwijl de sfeer alleen bepaald wordt door het nummer dat je speelt. Dat kan anders. Groove Coaster is een game waarbij je net als in Tap Tap Radiation op het ritme van de muziek op stippen tapt, maar met een twist: terwijl je dit doet beweegt zich een gloeiende bol door een abstracte virtuele wereld. Op de maat van de muziek verander je van richting, af en toe precies op het moment dat jij op het scherm drukt. Hierdoor voelt het aan alsof je zelf de rit bestuurt. De wereld waar je doorheen reist is gevuld met kleurexplosies en abstracte, zwevende vormen, die erg doen denken aan TRON en Rez. Het resultaat is indrukwekkend, zo bleek nog toen we de trailer eerder deze week uitlichtten.
Downloaden: Groove Coaster (€0,79)

Springen met pixels in Space is Key

Space is KeyWe blijven even in abstracte computerwerelden hangen. In Space is Key neem je de rol aan van een grote pixel die zich door extreem kleine levels heen moet bewegen. Soms hoef je maar een enkele sprong te maken om het einde van de kamer te bereiken. Hoe verder je komt hoe moeilijker de levels worden en uiteindelijk moet je op de millimeter precies sprongen maken. Het uit vierkanten bestaande spel heeft hooguit twee kleuren tegelijkertijd op het scherm en wordt begeleid door chiptunemuziek, maar dit is allemaal deel van de stijl die wordt neergezet.
Downloaden: Space is Key (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?v=-li1BXZ-Bs4&feature=player_embedded

Grand Theft Auto: Chinatown Wars goedkoper dan ooit

Grand Theft Auto: Chinatown WarsMisschien heb je Grand Theft Auto: Chinatown Wars al. Het spel staat al sinds begin 2010 in de App Store en wist voor aardige verkoopcijfers te zorgen. Geen wonder: deze oorspronkelijk op de Nintendo DS uitgebrachte game pakte alles wat de eerste Grand Theft Auto-games leuk maakte en gaf er een frisse spin aan. Je ging er als vanouds op uit om missies af te ronden in het criminele circuit, of je kon ervoor kiezen om op eigen houtje stennis te schoppen. Heb je het spel in 2010 aan je voorbij laten gaan, dan kun je hier vandaag alsnog iets aan doen: de prijs is namelijk flink naar beneden gehaald.
Downloaden: Grand Theft Auto: Chinatown Wars (€2,39)

Trailer van de dag: Desert Zombie: Last Stand

Na Infinity Blade, Dungeon Defenders: First Wave en Dream:scape hebben we vrij weinig games gezien die de Unreal-engine gebruiken. Desert Zombie: Last Stand bevat alles wat je in vandaag in een gemiddelde shooter voorbij ziet komen. Een ruige, kale actieheld rent door bruine omgevingen heen terwijl hij het aanstormende zombiegevaar met een breed wapenarsenaal kapotschiet. Door het gebruik van de Unreal-engine ziet het spel er echter verbijsterend mooi uit, wat reden voor ons is om deze nieuwe beelden tot Trailer van de Dag uit te roepen.

https://www.youtube.com/watch?v=Cme5pmNKB-4

Nog niet genoeg game-nieuwtjes? Andere game-updates vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2011, 18:22
Categorie Games
Onderwerpen game, grand theft auto, groove coaster, iculture speelt, muziek, retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.