Groove Coaster: muziekgame van de makers van Space Invaders

Groove Coaster is een muziekgame waarin je echt door een omgeving beweegt. Het spel werd ontwikkeld door een team bij Taito, het bedrijf dat in 1978 ook Space Invaders uitbracht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De meeste muziekgames die je in de App Store vindt bestaan uit stilstaande omgevingen waarin je op de maat van muziek op punten van het scherm tapt. Objecten die je moet aanraken komen je scherm ingevlogen, maar verder zit er weinig in het spel om je te laten weten waar het zich afspeelt. Groove Coaster pakt dit anders aan. In dit spel volg je een gloeiende bol die zich langs een lijn beweegt, die alle kanten op gaat. Op de maat van de muziek tap je op de stippen die passeren. De omgevingen waar je voorbij zweeft zijn gevuld met virtuele objecten, om het gevoel te geven dat je door een kleurrijke computerwereld beweegt.

De stippen die je aanraakt bevinden zich vaak op bochten in de weg die je volgt, waardoor je het gevoel krijgt ook echt zelf te sturen. Om je te helpen timen is er een lijn om de stippen heen die kleiner wordt wanneer je dichterbij komt. Wanneer de lijn de buitenkant van de stip aanraakt moet je op het scherm drukken. Het spel bestaat niet uit nummers, maar uit levels. Wanneer je er een uitspeelt door niet af te gaan krijg je ervaringspunten. Vul je de balk hiermee, dan speel je het volgende level vrij.

Groove Coaster werd ontwikkeld door Taito, hetzelfde bedrijf dat in 1978 nog verantwoordelijk was voor het legendarische Space Invaders. Het team dat aan Groove Coaster werkte bracht eerder ook Space Invaders: Infinity Gene uit, een remake van de oude arcade-game met ook een trippy stijl.

Downloaden: Groove Coaster (€0,79)
Ook genoemd: Space Invaders: Infinity Gene (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 15:00
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, groove coaster, space invaders, taito

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.