Game-update: Earth and Legend 3D, Lost Underworld, Tiny Heroes en Rod Land

Vage namen van games zitten op de iPhone en iPod touch nog wel eens het succes in de weg. Tiny Heroes, Lost Underworld, Earth and Legend 3D en Rod Land zijn echter wel gewoon leuke games.

GU MA Earth and Legend 3D iPhone iPod touchAls je kijkt naar populaire iPhone-games, dan zie je dat het spelconcept eigenlijk al wordt weggegeven in de titel. Flight Control, Rat on the Run, Cut the Rope, Red Ball, Cover Orange, Jetpack Joyride… het zijn korte en beschrijvende namen. Die vlieger gaat totaal niet op voor de games die we vandaag bespreken in de Game-update, maar Tiny Heroes, Lost Underworld, Rod Land en Earth and Legend 3D zijn daardoor nog geen slechte games.

Nieuwe tower defense: Tiny Heroes

GU MA Tiny Heroes iPhone iPod touchEen maand geleden werden we verwend met een likkebaardend lekkere primeur in de vorm van de tower offense-game Anomaly: Warzone Earth. Maar dat wil niet zeggen dat de tower defense-game van het toneel is verdwenen. De ontwikkelaar van geoDefense komt nu met Tiny Heroes, een spel waarin je ouderwets de verdediging moet neerzetten in allerlei kerkers. Terwijl golf na golf tegenstanders je oord aandoen, kan je gaandeweg steeds meer bijzondere combinaties in de redelijk vrije locaties plaatsen. Meerdere elektrisch geladen torens bij elkaar elektrocuteren een tegenstander sneller, er zijn magiërs die op commando ter plekke een spreuk uitvoeren en stekels uit de vloer kunnen vijanden reeds vroegtijdig verwonden. Wie na de grote update van Plants vs Zombies toe is aan wat afwisselendere strategie, maar geen afscheid wil doen van vrolijke kleuren, wordt door Tiny Heroes warm onthaald.
Downloaden: Tiny Heroes (€2,39)

Herman van Veen the game: Lost Underworld

GU MA Lost Underworld iPhone iPod touchWe moeten rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan.” Herman van Veen zong het, EM Publish maakte er een paar decennia later een game van. Er zijn tig games op de iPhone en iPod touch waarin je zo ver mogelijk moet komen zonder een misstap te zetten, maar Lost Underworld behandelt daadwerkelijk alle aspecten van het lied. Als verdwaalde oranje vetkuif kom je terecht in de ene na de andere kinderlijke, maar schitterend getekende omgevingen. Maar of je nou in een ballon, in een duikboot, te voet, met een jetpack of aan een vlieger beweegt: je moet doorgaan. Daar slaag je in door tegenstanders te ontwijken, jezelf langs omhoog spuwende lavaklodders te timen en door de randen van de grot niet aan te raken. Zo moeilijk als de App Store-omschrijving het beweert, is Lost Underworld echter niet. Je kan een handvol keer geraakt worden voordat je afgaat. Voor kinderen is Lost Underworld misschien wel de mooiste afvaardiging in het genre.
Downloaden: Lost Underworld (€0,79)

Vroegah… Rod Land

GU MA Rod Land iPhone iPod touchIn 1991 was er een spelletje voor de Amiga dat Rod Land heette. Je speelde met een rozeharig meisje dat objecten in een level moest pakken door trappetjes te bouwen en de tegenstanders te ontwijken. Als je alle objecten had, veranderden de tegenstanders in slijmbollen die je heen en weer moest slingeren met je toverstaf om ze te doden. Had je ze gedood, dan was het level klaar. In 2011, twintig jaar later, is Rod Land uit de dood herrezen en een tweede leven beschoren op de iPhone en iPod touch. En… het is nog precies hetzelfde! Onder de hectische muziek graai en zwaai je nog steeds naar de volgende levels, die steeds hoger worden en meer verdiepingen tellen. Een heerlijk authentiek platformspelletje voor de nostalgist die dit soort muziekjes nog kan waarderen.
Downloaden: Rod Land: A Fairy Tale (€0,79)

Trailer van de Dag: Earth and Legend 3D

Tjemig, wat een grote… spelwereld! Earth and Legend 3D is een gloednieuwe 3D RPG die alle schijn opwekt van een online rollenspel zoals World of Warcraft en de iPhone-variant daarop, Order & Chaos Online. Maar het is een game met een enorme spelwereld die je grotendeels zelf doorkruist. Pas als je een vriend hebt die het spel ook heeft gekocht, in de buurt is, Bluetooth aanzet én vanwege de zwaarte van dit 3D-spel ook een oplader meeneemt, kan Earth and Legend 3D ook fatsoenlijk met zijn tweeën worden gespeeld. Het is zonde dat het niet online kan, want E&L spat van het beeld, en niet alleen vanwege de hele grote… regendruppels. Er is een dynamisch weersysteem met dag- en nachteffect en de wereld komt robuust en geloofwaardig over. De actie is semi-actief met drie verschillende vechtopties (zwaard, boog en magie) en een dier dat een handje helpt. Iets heel gaafs is dat de magiër kracht ontlokt uit een onweersbui en zijn spreuken dan sterker worden. Ook kun je altijd overal naartoe gaan omdat de wereld geheel open is. Zullen we het gewoon maar zeggen? Wat een grootse… game!
Downloaden: Earth and Legend 3D (€5,49)

Duik in de diepe krochten van de Game-update.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 18:48
Categorie Games
Onderwerpen 3d, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.