Telegraph Pictures: het wereldnieuws in foto’s op de iPad

De Engelse krant Telegraph heeft een nieuwe iPad-applicatie uitgebracht. Met Telegraph Pictures kun je elke dag gratis 12 nieuwsfoto's bekijken op vol formaat op de iPad.

The Telegraph Pictures iPad ObamaNa NRC In beeld en Sanoma’s OogGetuige, is er nu opnieuw een toepassing voor de iPad uitgekomen die de actualiteit in grote foto’s met een onderschrift vastlegt. De Britse krant Telegraph licht in haar gratis applicatie Telegraph Pictures het wereldnieuws toe aan de hand van in het oog springende foto’s. De app is niet terughoudend in de hoeveelheid nieuwsfoto’s.

Het nieuws gaat hard aankomen bij OogGetuige, een betaalde applicatie die twee nieuwsfoto’s per dag publiceert. The Telegraph biedt alleen vandaag al 13 foto’s. Gisteren, op de lanceringsdag van de applicatie, stond de teller aan het einde van de dag op 16. In de App Store-omschrijving staat dat het doel is om elke dag 12 foto’s te brengen. Die moeten elke ochtend om 6.00 uur Nederlandse tijd klaar staan. Met een druk op het scherm verdwijnen de titel- en onderschriftbalk en vult een foto het scherm.

Meer dan OogGetuige en NRC In Beeld, biedt The Telegraph een ogenschijnlijk willekeurige collectie aan nieuwsfoto’s. Zo treffen we op een dag door elkaar showbizfoto’s, een volle maan met lichteffecten er omheen, een aap die een tandoperatie ondergaat en beelden van een grote overstroming in India. Er is geen rangschikking is de belangrijkheid van het nieuws. Ook worden foto’s van dezelfde thema’s (in dit geval de overstroming) van verschillende dagen, niet aan elkaar gekoppeld.

The Telegraph Pictures voor iPad

Telegraph Pictures is er op uit op een zo fraai mogelijke manier het nieuws samen te vatten in mooie foto’s en korte onderschriften – niets meer. Omdat de applicatie gratis is en (voorlopig) niet overstroomt van de reclame, vermoeden we dat heel wat iPads met de app verrijkt zullen worden.

Downloaden: Telegraph Pictures (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2011, 17:23
Categorieën Fotografie en video, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.