Game-update: E3 Special: actiegame Shadowgun, Unreal-engine shooter van Gameloft en update voor Angry Birds

De E3, 's werelds grootste gamebeurs, is losgebarsten en dat betekent een hoop hardcore games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag Shadowgun, March of Heroes, Across Age EX en Angry Birds Mine and Dine.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI E3 beursvloer‘s Werelds grootste gamebeurs, de E3 in Los Angeles, is losgebarsten. Gameontwikkelaars en -uitgevers vanuit de gehele wereld tonen er hun nieuwste zwaargewichten voor de hevige najaarsstrijd die elk jaar weer losbarst in gamesland. Maar gaming op de iPhone en iPod touch wordt ook steeds serieuzer. Dat blijkt vandaag wel uit de heftige trailers van de actiespellen March of Heroes en Shadowgun. O ja: we hebben ook beelden van de laatste Angry Birds-update!

Angry Birds bestormen de mijnen

GU DI Angry Birds met nieuwe updateNa recente updates voor Angry Birds Rio en Angry Birds Seasons, wordt nu het originele Angry Birds voorzien van dertig nieuwe levels met een overkoepelend thema. In Mine And Dine duiken de katapulteerbare vogels de mijnen in en gaan ze aldaar weer allerlei stellages met varkenssnuiten te lijf. Het doel is als voorheen het pesten van varkens, door ze onderuit te keilen met zo min mogelijk vogels. De donkere omgeving doet wat ons betreft wel wat denken aan de eerste, eveneens redelijk donkere, twee werelden van Angry Birds Rio. Het is inmiddels goed te zien dat de originele Angry Birds visueel niet helemaal meer mee kan. Zijn jullie al een beetje Angry Birds-moe?
Downloaden: Angry Birds (€0,79, nu nog zonder update)

Gamelofts eerste Unreal Engine-game: March of Heroes

GU DI March of Heroes voor iPhone iPod touchDit is hem dan: de eerste trailer van de eerste game die uitgever Gameloft maakt met de Unreal-engine. De spelmotor, die we al eerder zagen in het geprezen Infinity Blade, moet zorgen voor meer een beklemmende en realistischere game-ervaring op de iPhone. De eerste Unreal Engine-game is een echte oorlogsshooter zoals we van het genre gewend zijn, met groene omgevingen, heroïsche muziek en het woordje ‘of’ in het midden van de titel. Het spel speelt zich op het oog niet al te lang na de Koude Oorlog af. Daarmee zit het qua tijdszone precies tussen Modern Combat en Brothers in Arms in, twee andere Gameloft-shooters. Visueel is het echter een hele stap verder. Het is nog niet bekend wanneer March of Heroes uitkomt.

In de aanbieding: Across Age-games

GU DI Across Age EX voor iPhone en iPod touch‘Zelda-fans voelen zich hier helemaal thuis’ en ’15+ uur aan gameplay’. Het zijn nogal beloftes die het iPhone- en iPod touch-avonturenspel Across Age EX maakt. Toch zijn ze niet uit de lucht gegrepen. Across Age EX ziet eruit alsof het voor de Super Nintendo gemaakt is en zo speelt het ook wel een beetje. Zo kun je maar een beperkt aantal richtingen oplopen, terwijl er wel een duidelijke stick links onderaan het scherm prijkt. Met de actieknoppen kun je speciale magische aanvallen uitvoeren en praten. Naarmate je meer vecht, krijg je meer wapens, geld en specialiteiten en ontwikkel je je personage. Praten zal je vooral doen om het verhaal en missies mee te krijgen. Across Age EX is geen volledig spel, maar een tijdelijk kosteloze en langdurige opstap naar de volledige Across Age, die tijdelijk slechts 79 eurocent kost. Als je een iPhone 4 hebt, kun je tijdelijk voor slechts 1,59 euro genieten van het volledige spel met Retina-geoptimaliseerde beelden. Dat pakketje heet Across Age DX.
Downloaden: Across Age EX (tijdelijk gratis)
Downloaden: Across Age (tijdelijk €0,79)
Downloaden: Across Age DX (tijdelijk €1,59)

Trailer van de Dag: Shadowgun

Duistere industriële omgevingen die gifgroene chemicaliën én bepantserde vijanden herbergen. Het was een eigenschap van een van dé shooters in de jaren negentig, Quake 2, en lijkt zomaar weer tot leven te zijn gewekt voor de iPhone en iPad. Maar shock: Shadowgun ziet er een stuk beter uit dan de shooter destijds. Ook hierin moet je de tegenstanders overhoop schieten, maar dat doe je wel vanuit een cameraperspectief waarbij je achter de hoofdpersoon hangt. Shadowgun ziet er echt ongelooflijk goed uit voor een iPhone-game. Béter nog dan Gamelofts nieuwe schietspel dat om die reden geen Trailer van de Dag is geworden. Het oogt volwassen genoeg om een downloadbaar spel te kunnen zijn op de Xbox 360 of PlayStation 3 – en dat zegt wat. Nu nog even wat aan die zouteloze rockmuziek doen voordat het spel in de loop van het jaar uitkomt.

Klik hier voor een overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 1:40
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, iculture speelt, shadowgun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.